Firma de audit Deloitte & Touche a solicitat despagubiri pentru frauda grupului alimentar Parmalat, intrucat acesta a furnizat informatii eronate cu privire la situatia sa financiara, transmite Mediafax. In solicitarea inaintata instantei judecatore
Firma de audit Deloitte & Touche a solicitat despagubiri pentru frauda grupului alimentar Parmalat, intrucat acesta a furnizat informatii eronate cu privire la situatia sa financiara, transmite Mediafax. In solicitarea inaintata instantei judecatoresti, se arata ca Parmalat a inselat in mod repetat firma de audit, incercand sa ascunda fraudele comise. De asemenea, conducerea anterioara a distrus o serie de documente, care dovedeau ca Deloitte este victima a fraudei. Fosti directori si angajati ai companiei au declarat ca falsificarea evidentelor contabile pentru a acoperi pierderile a inceput in 1990, Parmalat primind sprijin si din exterior. O instanta americana a hotarat in urma cu o luna ca Parmalat va putea actiona in judecata subsidiarele din Italia ale firmelor de audit, acuzate de grupul alimentar ca ar fi contribuit la colapsul acestuia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.