Vanzarile pe piata romaneasca ale producatorilor multinationali de bere s-au majorat in perioada ianuarie - martie cu 16%. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, Asociatia Berarii Romaniei noteaza o crestere de pana la aproape doua milioane
Vanzarile pe piata romaneasca ale producatorilor multinationali de bere s-au majorat in perioada ianuarie - martie cu 16%. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, Asociatia Berarii Romaniei noteaza o crestere de pana la aproape doua milioane de hectolitrii, in conditiile unei cresteri medii a pietei de 11%. Cea mai mare crestere a fost inregistrata in luna februarie, cand vanzarile s-au marit cu 28%, fata de a doua luna din 2005. Constantin Barbu, directorul general al asociatiei spune ca "Trendul ascendent poate fi explicat prin cresterea in continuare a popularitatii PET-ului, dar realitatea este mai complexa. De fapt, berea si-a castigat locul pe masa romanilor in toate ocaziile festive, mai ales de sarbatori". Potrivit datelor asociatiei, vanzarile de bere pe ansamblul pietei au depasit in primele trei luni 2,5 milioane de hectolitrii. Piata berii s-a ridicat anul trecut la 15,2 milioane hectolitri, fiind consemnata o crestere de 4,7% fata de anul anterior pe ansamblul pietei si de 7,4% pentru membrii asociatiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.