Deputata Partidului Romania Mare, Lia Olguta Vasilescu, a solicitat, ieri, procurorului general IIie Botos si ministrului Justitiei, Monica Macovei, declansarea procedurilor de control a averii senatorului PD Radu Berceanu.Vasilescu a depus cereri in
Deputata Partidului Romania Mare, Lia Olguta Vasilescu, a solicitat, ieri, procurorului general IIie Botos si ministrului Justitiei, Monica Macovei, declansarea procedurilor de control a averii senatorului PD Radu Berceanu.Vasilescu a depus cereri in acest sens la Parchetul General si la Ministerul Justitiei, invocand faptul ca intre declaratiile de avere si de interese depuse de Berceanu la Secretariatul General al Senatului si unele afirmatii ale acestuia exista "numeroase inadvertente si semne de intrebarei. Deputatul PRM face referire la faptul ca Berceanu ar fi "recunoscuti, intr-un cotidian central, ca ar "detine controluli asupra S.C. JIUL S.A. CRAIOVA, care are in proprietate trei hoteluri si o vila, bunuri care nu au fost mentionate de senatorul democrat in declaratiile de avere si de interese. In declaratia sa de avere, Radu Berceanu specifica faptul ca a acordat un imprumut personal de aproximativ 200.000 euro catre Pompiliu Selea, persoana despre care Vasilescu sustine ca ar fi bucatar la JIUL si ar fi intermediarul prin care Berceanu ar fi cumparat actiuni la aceasta societate. Invocand si calitatea de inalt demnitar (vicepresedinte al Senatului) pe care o are Berceanu, Olguta Vasilescu solicita lui Iie Botos si Monicai Macovei sesizarea "in cel mai scurt timp" a Comisiei Speciale de Control a averilor demnitarilor din cadrul Parchetului General.
Pe de alta parte, deputatul PRM a declarat, citat de Mediafax, ca va solicita, astazi, Biroului Permanent al Senatului constatarea incetarii mandatului de senator al lui Radu Berceanu. Vasilescu a sustinut ca Berceanu ar fi administrator la doua societati comerciale, calitate care este incompatibila cu statutul de demnitar si care atrage automat pierderea mandatului de parlamentar. Deputatul PRM a invocat faptul ca, din cercetarile proprii pe care le-a intreprins, a reiesit faptul ca Radu Berceanu ar fi asociat unic la doua societati comerciale, S.C. Parky SRL (inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/9703/ 1993) si S.C. Parky SRL Bucuresti (J16/1263/1994). (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.