Aproximativ 10.000 de perechi de ochelari de soare, inscriptionati "Christian Dior", "Versace", "Chanel", "Cartier", "Calvin Klein" si "Plate", dar care in realitate erau contrafacuti, au fost confiscati de politistii si vamesii de la Punctul de Trec
Aproximativ 10.000 de perechi de ochelari de soare, inscriptionati "Christian Dior", "Versace", "Chanel", "Cartier", "Calvin Klein" si "Plate", dar care in realitate erau contrafacuti, au fost confiscati de politistii si vamesii de la Punctul de Trecere Oancea, din judetul Galati. Marfa, care valora 1,6 miliarde lei vechi, a fost descoperita la un control de rutina, ieri dimineata. Potrivit Politiei de Frontiera, existand suspiciuni cu privire la felul si cantitatea de marfuri declarate, autoritatile au trecut la efectuarea unui control amanuntit la microbuzul condus de cetateanul moldovean, Piotr O., de 46 de ani. Cu aceasta ocazie, au fost descoperite 9.345 perechi ochelari de soare de "firma", bunuri susceptibile a fi falsificate si prin care s-a adus atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuala. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca marfa fusese ridicata din Turcia si era destinata unei firme din Chisinau. Soferul autoturismului, spun politistii, nu a putut oferi prea multe explicatii. El s-a rezumat sa declare doar ca nu s-a ocupat de incarcarea bunurilor, deoarece era angajat pentru a efectua transportul. Despre calitatea si provenienta ochelarilor, nu a scos un cuvant. Daca cele 9.345 perechi ochelari de soare ar fi fost comercializate pe piata de desfacere, ar fi adus un profit de aproximativ 1,6 miliarde lei vechi.
Marfa despre care exista indicii clare ca este contrafacuta a fost retinuta de catre autoritatea vamala, urmand a fi trimisa spre expertizare. Deocamdata, politistii fac verificari pentru a identifica toate persoanele implicate in aceasta operatiune ilegala, iar dupa finalizarea anchetei se vor dispuse masurile legale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.