Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie sustine ca dosarul Flota, in care este inculpat si presedintele Romaniei, Traian Basescu, anchetatorii lucreaza si ca acest caz nu a fost pus la pastrare. "Dosarul Flota a ajuns la DNA dupa ce a fost
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie sustine ca dosarul Flota, in care este inculpat si presedintele Romaniei, Traian Basescu, anchetatorii lucreaza si ca acest caz nu a fost pus la pastrare. "Dosarul Flota a ajuns la DNA dupa ce a fost restituit de catre instanta pe un motiv oarecare, ca nu a fost confirmat de fostul procuror general. Acest dosar este la un procuror din cadrul unei sectii. Acel procuror poate sa nu aiba parerea pe care o am eu cu privire la imunitatea presedintelui (n.r. - Daniel Morar declarase in urma cu ceva timp ca un sef de stat nu poate fi cercetat decat pentru inalta tradare, in rest beneficiind de imunitate). Plus ca acolo sunt cercetate alte zeci de persoane... Bineinteles, ca nu a fost pus la arhiva. Acolo sunt zeci de persoane invinuite si... Sunt multe aspecte. (...) Dosarul nu este pus la pastrare, se lucreaza in acel dosar", a declarat Daniel Morar la emisiunea "100%" difuzata pe postul Realitatea Tv.
In ceea ce priveste dosarul "casa din Mihaileanu", in care din nou apare numele lui Traian Basescu, seful DNA a refuzat sa discute intrucat acesta nu se afla pe masa procurorilor din subordinea sa. "Nu a fost la DNA acest dosar, a fost la Parchetul General. Deci, de dosarul casa Mihaileanu eu nu vreau sa discut, pentru ca nu este la DNA, nu am nici o tangenta si nici sa fac aprecieri cu privire la acel dosar", a precizat Daniel Morar.
Politicieni pusi sub invinuire
In ceea ce priveste oamenii politici impotriva carora a fost declansata urmarirea penala, seful DNA a declarat, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca "s-au inceput in aceste opt luni anchete mari, anchete privind-i pe parlamentari sau anchete privind fraude semnificative". Morar sustine ca toate aceste dosare "au inceput cam in acelasi timp, luna septembrie sau octombrie, dupa ce s-a schimbat competenta, si toate sunt aproximativ in acelasi stadiu. Au fost inregistrate primele trimiteri in judecata, dar majoritatea dosarelor sunt inca pe rolul procurorilor". Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a mai aratat ca "au fost pusi sub urmarire penala aproximativ sapte sau opt parlamentari si fosti parlamentari unii dintre ei". Acesta a tinut sa dezminta faptul ca oamenii politici impotriva carora procurorii au declansat urmarirea penala provin in totallitate de la Partidul Social Democrat. "Sunt si de la PD pusi sub invinuire (...) Pai este un secretar de stat despre care a vorbit deja presa, nu? Ionel Mantoc, secretar de stat (...) Si este si un parlamentar, dar sa nu ma intrebati numele. Este un parlamentar de la PD pus sub invinuire. In acest moment nu-l spunem", a declarat Daniel Morar.
Mazare acuzat de presiuni
Pe de alta parte, tot in emisiunea "100%" de la Realitatea Tv, Daniel Morar l-a acuzat pe primarul Constantei, Radu Mazare, ca incearca sa exercite o presiune asupra procurorilor si politistilor de la DNA. "Probabil ca domnul Mazare a vrut cu aceste procese (n.r. - Mazare a intentat 16 procese DNA-ului) sa exercite o oarecare presiune asupra procurorilor si politistilor, ca sunt si politisti de la DNA care sunt cercetati, dar motivele sunt destul de puerile, de pilda, ca i-am incalcat autonomia teritoriala prin faptul ca am ridicat documente din Constanta. Deci, daca o luam asa, incalcam autonomia teritoriala a tuturor judetelor din tara asta, ca doar activam in toata tara", a declarat Morar. Seful DNA a tinut sa precizeze ca majoritatea acestor actiuni au fost respinse de instante. "Vreau sa va spun ca o parte din acele procese au si fost respinse de catre instantele de judecata, unele ca neintemeiate, altele ca inadmisibile. Deci, chiar nu ne facem mari probleme din pricina acelor procese civile intentate de Mazare", a mai spus edilul Constantei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.