Regizorul american John McTiernan si-a recunoscut vinovatia in privinta acuzatiei ca a ascultat ilegal convorbiri telefonice, o afacere care a provocat multa agitatie la Hollywood de la inceputul lunii februarie. McTiernan, in varsta de 55 de ani, re
Regizorul american John McTiernan si-a recunoscut vinovatia in privinta acuzatiei ca a ascultat ilegal convorbiri telefonice, o afacere care a provocat multa agitatie la Hollywood de la inceputul lunii februarie. McTiernan, in varsta de 55 de ani, regizorul filmelor de actiune "Die Hard" si "Aventura in doi", a recunoscut ca a mintit cand a fost interogat de FBI in legatura cu implicarea sa in "afacerea Pellicano". Anthony Pellicano, aflat in prezent in inchisoare, este un detectiv particular acuzat ca a ascultat ilegal telefoanele unor actori si directori de la Hollywood in interesul unor clienti ai sai.
"Am mintit cand am spus ca Pellicano n-a afirmat niciodata ca are puterea de a asculta convorbirile telefonice", a declarat McTiernan in timpul audierilor de luni. El a adaugat faptul ca l-a angajat pe detectiv pentru a asculta convorbirile telefonice ale producatorului Charles Roven, partenerul sau pentru filmul "Batalie pe role", aparut in 2002. Regizorul a spus ca l-a angajat pe Pellicano in 2000, dar ca acesta nu i-a facut nici un raport si ca doua saptamani mai tarziu a rupt contractul.
Faptul ca si-a recunoscut vinovatia ii da posibilitatea lui McTiernan sa evite un proces, judecatorul fiind acela care este in masura sa dea o condamnare. McTiernan, regizorul filmelor "Predator" si "Vanatoarea lui Octombrie rosu", a fost eliberat pe cautiune (50.000 de dolari).
Lui Anthony Pellicano, 61 de ani, i s-au adus 110 capete de acuzare, incluzand extorcare, ascultare ilegala a unor convorbiri telefonice, acces ilegal la informatii guvernamentale si asociere in vederea savarsirii de delicte. Pellicano a fost timp de multa vreme detectivul preferat al unor mari nume din showbiz, precum Michael Jackson sau Elizabeth Taylor. Dezvaluirile continua si ar putea implica alte mari nume de la Hollywood. La inceputul lunii februarie, Parchetul federal a declarat ca Pellicano, care tocmai executase 30 de luni de inchisoare pentru detinere ilegala de arme, a pus sub supraveghere telefoanele lui Sylvester Stallone, Keith Carradine si Aaron Russo. Pellicano, care a spionat si jurnalisti pentru clientii sai, a fost acuzat ca a mituit politisti si angajati ai companiilor telefonice pentru a obtine informatii confidentiale. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.