Galeria de Arta a Ministerului Culturii a inaugurat, ieri, expozitia de grafica satirica "Serbia & Muntenegru - Romania", care reuneste lucrarile mai multor caricaturisti din cele doua tari.
Evenimentul, organizat de caricaturistul Florian
Galeria de Arta a Ministerului Culturii a inaugurat, ieri, expozitia de grafica satirica "Serbia & Muntenegru - Romania", care reuneste lucrarile mai multor caricaturisti din cele doua tari.
Evenimentul, organizat de caricaturistul Florian Doru Crihana si de Ambasada Serbiei si Muntenegrului in Romania, la care au participat o parte dintre autorii desenelor si reprezentanti ai corpului diplomatic din Bucuresti, a coincis cu vizita oficiala pe care presedintele Traian Basescu o face in aceste zile la Belgrad.
Desenele, care vor fi expuse pana pe 9 mai, se remarca atat prin mesajul politic si social, cat si prin cel artistic, extrem de plastic. "Aceasta expozitie, precum si altele care vor urma, demonstreaza, inca o data, prietenia care exista intre cele doua tari si popoare", a declarat, cu ocazia inaugurarii, Zoran Popovic, ministru consilier la Ambasada Serbiei si Muntenegrului la Bucuresti. Referindu-se la lucrarile autorilor sarbi, Virgil-Stefan Nitulescu, secretar de stat pe probleme de patrimoniu in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor, a apreciat ca desenele, "realizate intr-o perioada nu foarte fericita a Serbiei, care le-a marcat istoria", sunt o dovada a simtului extraordinar al ironiei ce-i caracterizeaza pe vecinii nostri de la vest. Desenele satirice sunt semnate, printre altii, de Aleksandar Daskalovic, Milan Bukovac, Toso Borkovic, Constantin Ciosu, Cristian Topan, Viorel Baciu, Dan Silviu Turculet si Cristian Topan. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.