24 de detinuti au evadat luni din penitenciarul din La Pica, localitate situata la 400 km sud-est de Caracas, capitala Venezuelei, printr-un tunel subteran sapat pe sub incinta cladirii, a anuntat - printr-un comunicat - Ministerul de Interne venezue
24 de detinuti au evadat luni din penitenciarul din La Pica, localitate situata la 400 km sud-est de Caracas, capitala Venezuelei, printr-un tunel subteran sapat pe sub incinta cladirii, a anuntat - printr-un comunicat - Ministerul de Interne venezuelean, citat de Rompres. Tunelul, larg de 65 cm si lung de 50 m, se termina in apropiere de intrarea principala a inchisorii. Autoritatile au deschis o ancheta pentru a stabili daca detinutii au beneficiat de ajutor intern sau extern si au constituit un dispozitiv terestru si aerian pentru a incerca sa-i gaseasca pe evadati, printre ei aflandu-se si unul dintre cei mai periculosi criminali din regiune.
Inchisorile din Venezuela se confrunta cu o suprapopulare a celulelor, avand 18.000 de detinuti instalati in 15.000 de locuri, conditiile precare de detentie generand nu o data izbucniri de violenta. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.