Peste mai putin de zece zile, localitatea elena Volos va gazdui Campionatele Europene de gimnastica artistica, la startul intrecerilor continentale urmand sa fie prezente si loturile nationale ale Romaniei. Conform programului anuntat de forul europe
Peste mai putin de zece zile, localitatea elena Volos va gazdui Campionatele Europene de gimnastica artistica, la startul intrecerilor continentale urmand sa fie prezente si loturile nationale ale Romaniei. Conform programului anuntat de forul european de specialitate, fetele vor concura in perioada 27-30 aprilie, iar intrecerile masculine se vor derula cateva zile mai tarziu, in perioada 4-7 mai. Dupa o analiza atenta a evolutiilor din ultima perioada a gimnastilor autohtoni, inclusiv a celor de la Internationalele Romaniei, ieri dimineata, secretarul general al FR Gimnastica, Mircea Apolzan, a anuntat componenta celor patru loturi tricolore care se vor deplasa la Campionatele Europene de la Volos.
FRG vrea noi medalii continentale
"In mod normal, nu mai pot interveni schimbari in efectivele anuntate. Nu vrem sa ne gandim la accidentari, pe care nu le doreste nimeni inaintea unei competitii atat de importante. Totusi, daca antrenorii coordonatori vor considera in ultimele zile ca merita sa faca schimbari de tactica, pentru a ajuta echipele, este posibil s-o faca", a precizat, ieri, Mircea Apolzan, adaugand ca loturile de senioare si seniori sunt alcatuite din: Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Catalina Ponor, Floarea Leonida si Dana Druncea, respectiv Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Daniel Popescu, Alin Jivan si Flavius Koczi. Totodata, oficialul FRG a mai spus ca la competitia rezervata junioarelor si juniorilor vom fi reprezentati de: Aluissa Lacusteanu, Andreea Grigore, Madalina Gutu, Cerasela Patrascu si Alexandra Ghita, respectiv Andrei Ursache, Cosmin Marita, Cristian Bataga, Andrei Muntean si Bogdan Oprea. Cum era si firesc, tinand cont de valoarea scolii autohtone de gimnastica, dar si de faptul ca romanii au fost abonati mereu la medalii, obiectivul tricolor pentru Europenele din Grecia este oarecum realist: castigarea a una-doua medalii la senioare si seniori, iar la juniori cate o medalie pentru fiecare lot, plus doua-trei clasari pe locurile 4-6. "Acestea sunt obiectivele stabilite si comunicate deja la ANS si COSR, dar asta nu inseamna ca nu speram la mai multe rezultate notabile", a concluzionat secretarul general al FR Gimnastica, adaugand la final ca loturile feminine se pregatesc intens la Bucuresti si urmeaza sa se deplaseze spre Grecia cu avionul, pe 24 aprilie, in vreme ce delegatia masculina, care se antreneaza tot in Capitala, are programata plecarea spre Volos, tot cu o cursa aviatica de linie, pe 30 aprilie.
FRG are site pe Internet
In alta ordine de idei, ieri, FR Gimnastica si-a lansat site-ul oficial pe Internet, la adresa www.romgym.info, pe care se gasesc informatii referitoare la istoricul disciplinei, conducerea si comisiile forului national de specialitate, calendarul sportiv intern si international, precum si componenta loturilor nationale. "Site-ul este actualizat cu ultimele date, dar mai este mult de munca. Dorim sa completam toate sectiunile si mai ales pe cea referitoare la performantele Romaniei de-a lungul timpului. De asemenea, asteptam sugestii din partea iubitorilor gimnasticii, in privinta informatiilor pe care ar dori sa le regaseasca pe pagina noastra de Internet", a spus pentru Mediafax, Mircea Apolzan, adaugand ca site-ul FRG va actualiza rezultatele obtinute la Euro 2006, dar nu in regim "live", sursa cea mai buna de informatii pe durata intrecerilor de la Volos fiind tot site-ul oficial al Uniunii Europene de Gimnastica sau cel realizat de organizatori. "Noi nu avem resurse financiare sa platim in plus personal special pentru site, ca alte federatii, dar vom face eforturi sa postam informatiile cat mai repede posibil", a mai punctat Apolzan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.