La mai putin de 24 de ore dupa ce liderul Ligii Nationale de handbal feminin, Rulmentul Brasov, pierdea pe teren propriu in fata gruparii franceze HC Merignac in prima mansa a semifinalelor Challenge Cup, o alta echipa romaneasca de top, Tomis Consta
La mai putin de 24 de ore dupa ce liderul Ligii Nationale de handbal feminin, Rulmentul Brasov, pierdea pe teren propriu in fata gruparii franceze HC Merignac in prima mansa a semifinalelor Challenge Cup, o alta echipa romaneasca de top, Tomis Constanta, a razbunat infrangerea elevelor antrenoarei Mariana Tarca si a spulberat in aceeasi faza a competitiei continentale incomodul team islandez Valur Reykjavik, cu scorul de 37-25 (21-8). Sustinuta frenetic de un public incendiar, elevele antrenorului Dumitru Musi au facut spectacol in prima parte a intalnirii si au intrat la cabine cu o diferenta la care nici cel mai infocat suporter nu se gandea. Dupa pauza, chiar daca gazdele au mai redus din turatia motoarelor, diferenta evidenta de pe teren s-a mentinut si pe tabela de marcaj, 37-25, islandezele fiind nevoite sa plece de pe Litoral cu capul plecat si cu gandul ca sansele de a mai prinde finala s-au diminuat aproape in totalitate. Conform statisticii oficiale, cea mai pragmatica jucatoare de la Tomis Constanta s-a dovedit a fi Alina Petrache, cu 15 goluri, sustinuta foarte bine de cuplul format din Cristina Strungaru (6) si Mihaela Paraianu (5). In stilu-i caracteristic, imediat dupa meci, tehnicianul Dumitru Musi a incercat sa-si aduca jucatoarele cu picioarele pe pamant si a atentionat ca, in ciuda victoriei la o diferenta de 12 goluri, calificarea nu este inca decisa. "Calificarea inca nu s-a jucat, ci se decide in doua meciuri. Este bine ca am reusit sa castigam acest joc la o diferenta confortabila. Prima repriza am facut-o foarte buna, dar, din pacate, suntem romani si nu stim sa pretuim ceea ce am dobandit. In repriza a doua am trait de pe urma a ceea ce am obtinut in prima repriza. Este o atitudine condamnabila", a punctat Musi, vizibil iritat pentru evolutia mai modesta a echipei sale din partea a doua a jocului. Dorind parca sa-l contrazica pe Musi, golgetera gazdelor, Alina Petrache, s-a declarat extrem de optimista in privinta sanselor echipei Tomis de calificare, in premiera, in finala Challenge Cup. "Suntem foarte bucuroase ca am reusit sa castigam in seara aceasta. Stiu ca acolo (n.r. - returul va avea loc in Islanda, imediat dupa Paste, pe 23 aprilie) ne asteapta un meci foarte greu, dar sunt sigura cu nu vor reusi sa ne bata la 13 goluri diferenta. In finala, daca reusim calificarea, imi este indiferent cu cine vom pica", a precizat Petrache, care s-ar bucura daca ultimul act al competitiei continentale ar fi in totalitate romanesc, desi Rulmentul Brasov va avea o misiune foarte dificila in Franta. Pe acelasi ton folosit de antrenor, lidera echipei de pe Litoral, Mihaela Paraianu, a precizat ca in Islanda si-ar dori ca echipa sa joace mai bine. "Calificarea se joaca inca, chiar daca am obtinut o victorie la o diferenta confortabila de scor. In meciul trecut din cupele europene am jucat mai prost in prima repriza si mai bine in a doua si sper ca si in partida din Islanda sa jucam ambele reprize la fel de bine", a punctat Paraianu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.