Un grup de adolescenti de la Scoala Coresi, din Targoviste, jud. Dambovita, a vizitat vineri, studiourile Televiziunii Romane. Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni (LTRP), organizatie care implementeaza proiectul "News to Know" cu sprijinul Ambasade
Un grup de adolescenti de la Scoala Coresi, din Targoviste, jud. Dambovita, a vizitat vineri, studiourile Televiziunii Romane. Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni (LTRP), organizatie care implementeaza proiectul "News to Know" cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucuresti, a organizat pentru "micii jurnalisti" o vizita in studiourile TVR. Dupa ce au participat la mai multe cursuri si conferinte privind rolul mass-media in societate, tinerii si-au exprimat dorinta de participa si la o lectie pe teren. Inarmati cu hartie si pix, elevii au asaltat-o pe cunoscuta prezentatoare a "Surprizelor", Andreea Marin, care le-a impartasit din experienta sa profesionala.
De altfel, Andreea Marin si-a intrerupt repetitiile la emisiune, pentru a discuta cu elevii de la "Coresi". La randul lor, Dana Razboiu si Monica Ghiurco, prezentatoarele stirilor TVR, au adresat viitorilor colegi indemnul de fi cat mai buni pentru a reusi sa urmeze o cariera in jurnalism. In timpul vizitei prin studiourile TVR, elevii au aflat istoricul televiziunii, cum au fost realizate primele emisiuni si specificul celor cateva posturi care emit din studiourile SRTV. LTRP a mai organizat, cu sprijinul Ambasadei SUA, vizite similare in studiourile PRO TV, Radio Romania Actualitati, redactiile ZIUA, Romania Libera, Evenimentul Zilei, RADOR. La data de 11 mai, LTRP va organiza Conferinta Nationala a Elevilor Jurnalisti, care va reuni 150 de elevi din 12 judete, si cand finalistii unui concurs de eseuri vor vizita si alte redactii si vor participa la o ceremonie speciala de premiere la Centrul Cultural American. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.