Baschetbalistul francez de origine romana Brice Kalala Kabengele, component al echipei divizionare CSU Atlassib Sibiu, va juca din toamna pentru reprezentativa Romaniei, anunta federatia autohtona de specialitate, care a demarat deja formalitatile ca
Baschetbalistul francez de origine romana Brice Kalala Kabengele, component al echipei divizionare CSU Atlassib Sibiu, va juca din toamna pentru reprezentativa Romaniei, anunta federatia autohtona de specialitate, care a demarat deja formalitatile catre FIBA pentru a-l inregistra pe sportiv pe lista oficiala a tricolorilor. "Avand in vedere ca jucatorul are dubla cetatenie, romano-franceza, trebuie sa opteze pentru una din cele doua echipe nationale. FIBA va inregistra cererea noastra, dupa ce vom primi acordul federatiei franceze de specialitate, iar ulterior Kabengele devine oficial jucatorul echipei nationale a Romaniei si va putea juca in preliminariile Euro 2007", a precizat, ieri, presedintele FRB, Carmen Tocala. De altfel, fundasul ofensiv Brice Kalala Kabengele, care s-a nascut la Timisoara si a emigrat in Franta in urma cu doua decenii, s-a declarat extrem de bucuros ca va putea evolua din toamna in tricoul nationalei romane. Prezent la Meciul Stelelor de la Cluj, Kabengele a evoluat cu succes in echipa jucatorilor romani si i-a impresionat pe specialisti prin calitatile sale deosebite. "Va aduce un plus de motricitate si de spectacol la echipa nationala. Sper sa se incadreze si in tactica de joc in cel mai scurt timp, pentru ca ne dorim sa intre in programul de pregatire pentru preliminariile Euro 2007", a mai spus presedintele FRB. Astfel, dupa americanul Tega Moceanu si turcul Isleam Senai, Romania va avea un nou "stranier", francezul Kabengele urmand sa intareasca lotul tricolor incepand cu meciurile din toamna, cand va debuta divizia secunda continentala. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.