Irlanda se arata reticenta in a-si deschide piata muncii pentru muncitorii din Bulgaria si Romania, dupa aderare, informeaza Sunday Business Post. Irlanda va hotari daca va deschide piata muncii pentru cele doua state in aceleasi conditii ca si pentr
Irlanda se arata reticenta in a-si deschide piata muncii pentru muncitorii din Bulgaria si Romania, dupa aderare, informeaza Sunday Business Post. Irlanda va hotari daca va deschide piata muncii pentru cele doua state in aceleasi conditii ca si pentru statele care au aderat in mai 2004. Decizia va fi luata dupa raportul de monitorizare al Comisiei din 16 mai, urmand ca pana in toamna sa fie elaborata legislatia, daca cele doua state vor fi admise in ianuarie 2007.
Guvernul irlandez va stabili in saptamanile care urmeaza statutul muncitorilor care au venit in Irlanda dupa valul de aderare din mai 2004, fiind foarte probabil ca el sa ramana neschimbat.
Toate statele membre UE trebuie sa decida pana in iunie daca reglementarile lor referitoare la deschiderea pietei muncii vor ramane neschimbate pana in 2009. Anumite state precum: Finlanda, Spania sau Portugalia incep sa isi deschida granitele pentru muncitorii din noile state membre, in timp ce alte state precum Austria sau Germania isi vor pastra in continuare restrictiile in aceasta privinta.
Cu toate acestea, statele UE au decis ca pana in 2011 sa fie ridicate toate restrictiile privind piata muncii pentru statele membre ale forului european.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.