Ceferistii se agita din nou, din cauza neaplicarii noilor incadrari de munca. Se anunta o mare consfatuire a delegatiilor din cadrul C.F.R ce va avea loc la inceputul lunii mai de la Bucuresti. Pe cand curbele de sacrificiu pe salariile ceferistilor
Ceferistii se agita din nou, din cauza neaplicarii noilor incadrari de munca. Se anunta o mare consfatuire a delegatiilor din cadrul C.F.R ce va avea loc la inceputul lunii mai de la Bucuresti. Pe cand curbele de sacrificiu pe salariile ceferistilor facute consecutiv de vreo doi ani incoace, mult trambitatele incadrari noi de munca, facute anul trecut de catre noua legislatie, raman totusi de domeniul utopiei. Disperarea ceferistilor nu cunoaste margini, mai ales acum, cand Directia Generala a C.F.R., cu toate ca a anuntat ca salariile pe primele luni ale acestui an se vor da dupa noua configuratie a incadrarilor, tablourile de plata s'au intocmit dupa acelasi calapod ca si pana acum.
Pentru clarificarea situatiei, ceferistii din intreaga tara au hotarat sa protesteze in fata Directiei Generale a C.F.R.
Astfel, din toate centralele cefereiste vor pleca catre sfarsitul lunii acesteia delegatii de ceferisti care, dupa ce vor avea o consfatuire, vor alege cativa reprezentanti, care vor dialoga cu forul superior al C.F.R. despre doleantele lor care in rezumat sunt: aplicarea imediata a noilor incadrari in munca si darea salariului respectiv, conform cu normele deja aprobate. Delegatia ceferistilor din Iasi se pregateste si ea pentru noile evenimente.
ZIUA, 18 aprilie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.