Pesedistii i-au cerut Ancai Boagiu sa-si prezinte scuze pentru afirmatiile potrivit carora parlamentarii sunt "niste frustrati, pusi doar pe cotcodaceala publica permanenta si care nu inteleg ca treaba lor e sa dea Romaniei legile necesare integrarii
Pesedistii i-au cerut Ancai Boagiu sa-si prezinte scuze pentru afirmatiile potrivit carora parlamentarii sunt "niste frustrati, pusi doar pe cotcodaceala publica permanenta si care nu inteleg ca treaba lor e sa dea Romaniei legile necesare integrarii", ca sa nu mai fie necesara guvernarea prin ordonante de urgenta. "Nu am nici un fel de reactie fata de limbajul de mahala. Responsabilitatea revine insa celui care face astfel de afirmatii si astept sa-si ceara scuze", a declarat Cristian Diaconescu. Vicepresedintele PC, Sabin Cutas a invitat-o pe Boagiu sa participe mai des la lucrarile Parlamentului. "Din cate imi amintesc eu, doamna ministru nu prea vine in plenul Parlamentului sa-si prezinte proiectele. Ii recomand ministrului sa fie mai prezent la dezbaterile parlamentare si sa-i convinga pe parlamentari sa nu mai fie frustrati", a spus Cutas, citat de Mediafax. Cutas a sustinut ca reprezentantii PD sunt "printre cei mai scandalagii". El a aprecizat insa ca toate criticile aduse de democrati sunt utile in masura in care se dovedesc constructive. La randul sau, senatorul UDMR Peter Eckstein a declarat ca acuzatiile Anca Boagiu sunt, in mare masura reale, insa a apreciat ca aceasta a depasit limitele cand a spus ca acestia ar avea frustrari. Pe de alta parte, Eckstein a spus ca ministrul este indreptatit sa critice activitatea senatorilor si deputatilor. El a spus ca lipsa de mobilizare si de responsabilizare a parlamentarilor a condus adeseori la respingerea unor ordonante sau a unor proiecte de legi importante pentru integrarea Romaniei in UE.
Eckstein este de parere ca se impune nu numai mobilizarea parlamentarilor pentru sustinerea legilor, dar si responsabilizarea reprezentantilor PSD care au declarat ca "nu vor mai vota nimic" referindu-se la ordonante sau proiecte initiate de Guvern. Peter Eckstein a mai aratat ca parlamentarii trebuie sa fie receptivi la criticile facute de demnitari, in masura acestea sunt constructive. (R.A., R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.