Recunoscand ca emiterea unei hotarari in contextul prevederilor art. 9 din Anexa 1 la Ordonanta nr. 55/2003 este o problema dificila si responsabila, conducerea Ligii Pensionarilor Petrolisti a facut nenumarate demersuri la nivelul conducerii Oficiul
Recunoscand ca emiterea unei hotarari in contextul prevederilor art. 9 din Anexa 1 la Ordonanta nr. 55/2003 este o problema dificila si responsabila, conducerea Ligii Pensionarilor Petrolisti a facut nenumarate demersuri la nivelul conducerii Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, a MEC, MJ, MFP, a Guvernului Romaniei si a Presedintiei. De la acestia nu s-au primit raspunsuri incurajatoare - informand asupra specificului activitatii industriei extractive de titei si contributiei unitatilor din sistem la formarea patrimoniului, formuland unele observatii si propuneri care sa contribuie la stabilirea unei solutii rezonabile privind vanzarea pachetului de actiuni de 8% al SNP Petrom SA, conform unui comunicat al Ligii Pensionarilor Petrolisti din Romania. Pensionarii sunt de parere ca vanzarea actiunilor SNP Petrom trebuie sa se faca in cea mai mare parte, de fostii salariati, actualmente pensionari, care au contribuit efectiv la dezvoltarea industriei petroliere dupa nationalizarea din anul 1948. Totodata, ei considera ca principalul criteriu ce trebuie avut in vedere, care sa asigure o impartire echitabila a actiunilor, trebuie sa-l constituie "stagiul de activitate in cadrul ramurei", conform principiului "cine a contribuit la crearea patrimoniului trebuie sa beneficieze de rezultatele valorificarii sale". De asemenea, pensionarii apreciaza inechitabila masura preconizata ca actiunile sa fie repartizate in mod egal, fiecarui salariat, sau de a se lua in calcul, dintre fostii salariati, numai "cei cu ultimul loc de munca la SNP Petrom SA".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.