Romano Prodi, fostul presedinte al Comisiei Europene, a dezvaluit un plan care prevede formarea unui nucleu al tarilor europene, Marea Britanie riscand sa ramana pe dinafara, informeaza Sunday Times. "Cred ca este dificil sa o includem printre statel
Romano Prodi, fostul presedinte al Comisiei Europene, a dezvaluit un plan care prevede formarea unui nucleu al tarilor europene, Marea Britanie riscand sa ramana pe dinafara, informeaza Sunday Times. "Cred ca este dificil sa o includem printre statele care doresc o integrare mai profunda, Marea Britanie a decis sa nu organizeze un referendum pe tema Europei, prin urmare nu a adoptat pozitia europeana", a afirmat Prodi.
Politicianul a declarat ca intentioneaza sa formeze o alianta cu "tarile hotarate sa adopte o politica europeana comuna". "Avem nevoie de o relatie puternica nu doar cu Franta si Germania, dar si cu asa-numitul grup al celor sase, tari precum Belgia si Luxemburgul, dar nu Olanda", a declarat el.
Politicianul italian doreste construirea unei Europe mai integrate, condusa de Italia, Germania, Franta si Spania."Cred ca initiativele europene trebuie sa aiba o caracteristica clara, fara de care nu pot fi numite europene, este vorba de a manifesta deschidere fata de toti membrii, in domenii ca cel monetar, cel al apararii si in altele", a mai adaugat Prodi, referindu-se la Marea Britanie. Cu toate acestea, fostul presedinte al CE a tinut sa sublinieze ca are foarte multa stima pentru premierul britanic.
"Avem o relatie de prietenie. Razboiul din Irak a fost un motiv de diviziune politica intre noi, dar nu unul de diviziuni personale", a spus el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.