Dinamo a castigat sambata seara meciul cu Gloria, scor 3-1, dar evenimentele intalnirii au fost reactia suporterilor si eliminarea lui Cl. Niculescu (atacantul l-a lovit cu cotul pe G. Muresan si a primit "rosu", urmand sa nu joace la Cluj). In ceea
Dinamo a castigat sambata seara meciul cu Gloria, scor 3-1, dar evenimentele intalnirii au fost reactia suporterilor si eliminarea lui Cl. Niculescu (atacantul l-a lovit cu cotul pe G. Muresan si a primit "rosu", urmand sa nu joace la Cluj). In ceea ce-i priveste pe suporteri, acestia au anuntat inca inainte de meci ca nu vor mai sustine echipa la meciurile din "Groapa". Fanii din "Peluza Catalin Haldan" au scris pe asfaltul din fata vestiarelor de la stadion mai multe mesaje de amenintare la adresa jucatorilor, acoperite ulterior de angajatii arenei. "Va rupem dintii", "Va luam pe sus", "Plecati, mizeriilor", "Interzis mercenarilor", "Cum vreti? Cu sau fara alifie?" - au fost mesajele scrise cu vopsea in fata vestiarelor. Acestea au fost ulterior acoperite cu var sau vopsea neagra de angajatii stadionului. La inceputul meciului, Mihnea Ionescu, unul dintre liderii "PCH", a discutat timp de cateva minute cu directorul executiv Cristian Borcea. "Intrati in stadion, ca parca suntem in vacanta! Am trecut prin momente si mai grele pana acum. Am fost pe 7, pe 12 si n-ati facut asa ceva", a spus oficialul dinamovist. Raspunsul lui Ionescu a fost: "O sa intram in stadion cand echipa o sa joace ceva, cand jucatorii isi vor schimba atitudinea fata de culorile lui Dinamo. E adevarat, am fost asa jos, dar cand vom fi si noi acolo unde am fost nu demult?". La intrarea echipelor pe teren, cei aproximativ 1000 de spectatori prezenti pe stadion au inceput sa fluiere. Pe gardul peluzei "Catalin Haldan", "PCH" a afisat urmatoarele bannere: "Jucatori, conducere de Serie B, ne patati renumele", "Nu ne meritati!" si "Pe Andone l-ati gonit, acum aveti ce v-ati dorit". Membrii factiunii "Brigatte" a galeriei dinamoviste au fost prezenti pe stadion, in ciuda faptului ca anuntasera ca vor boicota meciul cu Gloria, si au scandat "Sunteti niste mizerii!", "Petre, pleaca la Steaua!", "Cu Rapid si cu Steaua asta va e valoarea". Pe gardul de la Peluza Sud a stadionului, factiunea "Brigatte" a afisat urmatoarele bannere: "Sa aveti toti soarta lui Ghioane", "Neputinta si gafe copilaresti - prestatia voastra in Giulesti", "Istoria noastra bogata e de voi patata". De asemenea, dupa inscrierea celui de-al doilea gol, Cl. Niculescu a fost fluierat de suporteri, care au scandat numele fostului antrenor dinamovist Ioan Andone. Printre cei mai apostrofati jucatori in acest meci au fost Ianis Zicu si Stefan Grigorie, dar si portarul Cristian Munteanu, care a primit aplauze ironice din partea spectatorilor la fiecare interventie, acestia reprosandu-i golul primit in ultimul minut al meciului cu Steaua, scor 1-1. Singurul jucator dinamovist aplaudat de public a fost fundasul Cosmin Moti.
Fl. Marin: "N-a fost blat!"
Florin Marin, antrenorul lui Dinamo, a declarat ca echipa sa a avut probleme si a suferit in meciul cu Gloria pana in momentul in care a reusit sa deschida scorul, pe fondul unei greseli de aparare a echipei pregatite de Sabau. "Am obtinut o victorie meritata. Pana am inscris, Bistrita ne-a facut sa suferim, pentru ca s-a aparat foarte bine. S-a inchis bine si a contraatacat taios. Dupa al doilea gol ne-am descatusat, ne-am creat mai multe ocazii, asta in conditiile in care si Bistrita s-a deschis. A fost o victorie grea, obtinuta in conditii grele", a subliniat Fl. Marin. Intrebat daca il deranjeaza faptul ca la Dinamo se vorbeste deja despre un posibil nou antrenor, Fl. Marin a explicat: "Eu am contract pana in vara, dupa care ma intorc la federatie, unde am de antrenat echipa nationala". De partea cealalta, Ioan Ovidiu Sabau a declarat ca victoria lui Dinamo nu poate fi contestata. "Stiam ca ne asteapta un meci greu si asa a si fost. Din pacate, am gresit la primul gol si apoi totul a fost o simpla formalitate pentru Dinamo", a antrenorul Gloriei. Rugat sa comenteze atmosfera existenta la Dinamo, Sabau a spus: "Din afara nu stiu ce se intampla, insa este neplacut. Exista suferinta in urma rezultatelor inregistrate de Rapid si Steaua in cupele europene, dar orice echipa trece si prin momente grele. Nu ma puneti pe mine sa analizez ce se intampla la Dinamo. Sunt la inceput de cariera si nu-mi permit sa-mi critic colegii". Sabau a explicat, de asemenea, de ce nu l-a folosit in acest meci pe atacantul Sandu Negrean. "Avea trei galbene si am vrut sa-l pastrez pentru meciul cu Politehnica Iasi de acasa, pentru ca nu ne-am indeplinit inca obiectivul. Negrean e un atacant care conteaza foarte mult pentru mine, de aceea nici nu l-am folosit la Galati", a spus Sabau, dupa care antrenorul lui Dinamo, Florin Marin, a intervenit si a spus: "Inteleg ce se urmareste, dar nu mai insistati, pentru ca nu a fost blat!". (MIG)
Fl. Petre: "Am ramas singuri!"
Capitanul lui Dinamo, Florentin Petre, contestat dur de fani si indemnat sa plece la Steaua, s-a declarat extrem de dezamagit dupa seara de sambata. "A fost urat, a fost o senzatie ciudata. Meciul a devenit unul greu, fiindca am jucat impotriva fanilor nostri. Ei trebuie sa inteleaga ca noi suntem primii care suferim", a spus Petre, care a mentionat ca nu se astepta la un asemenea tratament din partea suporterilor, mai ales dupa ce fotbalistii au fost alaturi de fani "dupa ce au fost macelariti la Constanta". "Nu ma doare reactia fanilor, ci sufletul. E prima oara in 18 ani cand imi plange sufletul din cauza fanilor nostri. Noi am fost alaturi de ei la Constanta, atunci cand au fost macelariti de jandarmi, acum insa totul s-a intors impotriva noastra. Acum am castigat singuri. Vom incerca sa castigam de acum inainte meci dupa meci, pentru a-i aduce pe suporteri inapoi langa noi", a subliniat Petre. Capitanul echipei Dinamo a mai precizat ca faptul ca suporterii i-au strigat sa plece la Steaua l-a motivat suplimentar. "Atitudinea lor m-a ajutat foarte mult, nu sunt suparat pe ei. N-am sa le fac pe plac si sa plec la Steaua. Nu plec nicaieri. Mai am o luna de contract in care o sa-mi fac datoria fata de Dinamo", a comentat Petre. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.