Spectacolul "Ce formidabila harababura!" a obtinut marele premiu in cadrul celei de-a patra editii a festivalului "festCO".
Spectacolul de Eugene Ionesco realizat la Teatrul de Comedie de regizorul Gelu Colceag a obtinut din partea juriului fo
Spectacolul "Ce formidabila harababura!" a obtinut marele premiu in cadrul celei de-a patra editii a festivalului "festCO".
Spectacolul de Eugene Ionesco realizat la Teatrul de Comedie de regizorul Gelu Colceag a obtinut din partea juriului format din regizoarea Sanda Manu, criticul Ileana Lucaciu, jurnalista Gabriela Hurezean, scenograful Constantin Ciubotariu si actorul Eusebiu Stefanescu, premiul pentru cel mai bun spectacol. Montarea lui Colceag le-a mai adus premii si scenografului Puiu Antemir si actritei Virginia Mirea, castigatoarea premiului pentru cea mai buna actrita in rol secundar.
Festivalul "festCO", desfasurat in perioada 7-15 aprilie, a acordat, pentru pentru prima data, si o serie de premii spectacolelor din program si creatorilor lor, in cadrul "Galei Comediei Romanesti".
Pe parcursul Galei, actori celebri precum Horatiu Malaiele si Radu Gheorghe au fost protagonistii unor momente teatrale si muzicale si au starnit lungi momente de aplauze.
Spectacolul "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu", montat la Teatrul Mic, a obtinut trei distinctii. Premiul pentru regie i-a revenit lui Alexandru Tocilescu, Coca Bloos a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, iar Puiu Antemir a fost recompensat din nou pentru scenografie.
Distinctia "Cel mai bun actor in rol principal" i-a revenit actorului Teatrului "Mihai Eminescu" din Botosani, Daniel Badale.
Teatrul Luni de la Green Hours a fost recompensat cu premiul pentru debut, care i-a revenit lui Emanuel Parvu, autor, regizor si interpret in spectacolul "Sectorul S".
Radu Beligan a primit premiul de excelenta. "Am 87 de ani, dar joc in trei piese in care intru in scena la inceput si nu mai ies decat la sfarsit", a spus actorul, aplaudat la scena deschisa, adaugand spre deliciul publicului ca se simte admirabil, insa are o singura plangere. "Parintii mei m-au educat sa-i respect pe cei mai in varsta decat mine. Acum nu mai am pe cine respecta", a spus marele actor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.