Scriitoarea Muriel Spark a incetat din viata la varsta de 88 de ani in regiunea italiana Toscana, unde se stabilise de peste 26 de ani, transmite BBC News Online.
Scriitoarea de origine scotiana a scris de-a lungul carierei sale peste 20 de rom
Scriitoarea Muriel Spark a incetat din viata la varsta de 88 de ani in regiunea italiana Toscana, unde se stabilise de peste 26 de ani, transmite BBC News Online.
Scriitoarea de origine scotiana a scris de-a lungul carierei sale peste 20 de romane si a castigat mai multe prestigioase premii literare. Pe langa romane de fictiune, ea a scris si studii referitoare la opera lui Emily Bronte si Mary Shelley. Gavin Wallace, membru al Scottish Arts Council, a declarat ca moartea lui Spark reprezinta "o pierdere dureroasa pentru literatura britanica". Primarul din satul unde locuia Spark, Civitella della Chiana, a confirmat decesul scriitoarei, care a fost inhumata in cursul zilei de sambata. Muriel Spark a fost considerata, pe parcursul carierei sale de 50 de ani, drept unul dintre talentele literare cele mai active. Cea mai cunoscuta lucrare a scriitoarei, "Frumosii ani ai domnisoarei Brodie", a fost adaptata pentru teatru, fiind ulterior ecranizata si aducandu-i un Oscar pentru cea mai buna actrita lui Maggie Smith in 1969. Muriel Spark a locuit pentru scurt timp in Statele Unite in anii 1960, ea mutandu-se ulterior in Italia, unde a continuat sa scrie romane si poezii. Ea a primit premiile TS Eliot (1992) si British Literature Prize (1997). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.