Preselectie pentru Gala HOP
UNITER si Ministerul Culturii si Cultelor organizeaza la Mangalia, in perioada 31 august - 3 septembrie 2006, o noua editie a Galei Tanarului Actor HOP. Si in acest an, tema Galei este subordonata ideii de "Al
Preselectie pentru Gala HOP
UNITER si Ministerul Culturii si Cultelor organizeaza la Mangalia, in perioada 31 august - 3 septembrie 2006, o noua editie a Galei Tanarului Actor HOP. Si in acest an, tema Galei este subordonata ideii de "Alteritate", concurentilor cerandu-li-se sa prezinte in programul lor o pledoarie, demonstrand ca sansa convietuirii o dau dialogul, toleranta, acceptarea celuilalt.
Se pot inscrie actori care au absolvit o facultate de teatru incepand cu promotia 2002. Cei care intrunesc aceste conditii se pot inscrie ca interpreti cu recitaluri individuale (one man/woman show) de pana la 15 minute sau ca interpreti in cadrul unor spectacole cu piese scurte - maximum 45 de minute - care sa nu depaseasca 10 personaje. Textul probei individuale obligatorii pentru cei ramasi in concursul final va fi anuntat la o data ulterioara.
Data limita de inscriere este 10 iunie 2006. Inscrierile se fac la sediul UNITER, strada George Enescu nr.2-4, Bucuresti, tel. 3153636 / 3134278/ 3113214; fax 312 09 13; e-mail: doina@uniter.ro.
Preselectia va avea loc la Bucuresti, in zilele de 19 si 20 iunie. Candidatii trebuie sa se prezinte la inscriere cu un curriculum vitae, o fotografie reprezentativa si titlul textului ales, introduse intr-o mapa de protectie (plastic).
Piccolo Teatro di Milano la Bucuresti
Dupa turneul din 1995 cu Marivaux, celebrul Piccolo Teatro di Milano revine la Bucuresti, la Teatrul Bulandra, cu spectacolul "Arlecchino. Sluga la doi stapani" de Carlo Goldoni, in regia lui Giorgio Strehler, "spumoasa comedie, intr-o cheie rafinata si subtila, respirand geniul si magia lui Strehler".
Mare regizor reformator al scenei europene, Strehler a montat teatru si opera, lucrarea sa preferata fiind "Sluga la doi stapani", pe care a montat-o in sase variante. Versiunea prezentata la Bulandra este ultima dintre ele, care a avut premiera in 1997 marcand aniversarea a jumatate de veac pentru Piccolo Teatro, infiintat in 1947 de Giorgio Strehler si Paolo Grassi.
Ferruccio Soleri, interpretul lui Arlecchino, a sarbatorit in ianuarie 2005, cincizeci de ani de actorie pe scena de la Piccolo Teatro, el jucand rolul acesta, din 1963, in peste 2000 de reprezentatii tinute in mai mult de patruzeci de tari. Joaca acest personaj din 1963. Din distributia spectacolului fac, de asemenea, parte Ettore Conti, Giorgio Bongiovanni, Sara Zoia, Paolo Calabresi, Stefano de Luca, Stefano Onofri, Giorgia Senesi, Stefano Guizzi, Sergio Leone, Enrico Bonavera, Alessandra Gigli si Luca Criscuoli.
Reprezentatiile vor avea loc in zilele de 26, 27, 28, 29, 30 aprilie, ora 19:00, la Sala Izvor a Teatrului "Lucia Sturdza Bulandra".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.