O panorama din Venetia pictata de Turner a fost adjudecata, in urma cu o saptamana la New York, la aproape 35,9 milioane de dolari, depasind toate vanzarile din lume pentru un tablou al unui maestru britanic. Potrivit AFP, opera era estimata la 25 mi
O panorama din Venetia pictata de Turner a fost adjudecata, in urma cu o saptamana la New York, la aproape 35,9 milioane de dolari, depasind toate vanzarile din lume pentru un tablou al unui maestru britanic. Potrivit AFP, opera era estimata la 25 milioane de dolari la casa de licitatie Christie's, pretul exact de adjudecare al lucrarii fiind de 35.856.000 dolari. Cumparatorul a fost un colectionar privat, a precizat sala newyorkeza.
Prezentat ca fiind cel mai frumos Turner scos la vanzare in ultimii ani, tabloul "Giudecca, La Donna della Salute et San Giorgio" a fost vedeta vanzarii tablourilor de maestri organizata de Christie's, la New York. Opera a depasit precedentul record pentru o opera britanica, detinut pana in prezent de tabloul lui John Constable ("The Lock", L'écluse), adjudecat la putin peste 21 de milioane de dolari. Tabloul pictorului britanic este unul din cele trei uleiuri pe panza avand ca tema Venetia realizate de William Turner (1775-1851) pentru o expozitie a Academiei regale britanice, in 1841. Ea fusese vanduta la 250 guinee (aproximativ 500 de dolari). "Giudecca, La Donna della Salute et San Giorgio", cu dimensiunile de 61 x 91,5 cm, este o vedere din Venetia sub un cer innorat. Precedentul record la vanzari pentru un Turner se ridica la 9,09 milioane de dolari reprezentand o marina ("Seascape, Folkestone"), vanduta in 1984 la Londra.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.