Institutul Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" din Istanbul a organizat ieri un simpozionul consacrat lui Constantin Brancusi, in parteneriat cu Universitatea de Arte Frumoase "Mimar Sinan" din Istanbul. Din Romania au participat prof. Constantin Bala
Institutul Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" din Istanbul a organizat ieri un simpozionul consacrat lui Constantin Brancusi, in parteneriat cu Universitatea de Arte Frumoase "Mimar Sinan" din Istanbul. Din Romania au participat prof. Constantin Balaceanu-Stolnici, membru al Academiei Romane, prof. univ. dr. Sorin Vasilescu, director al scolii de Inalte Studii (prorector) si conf. univ. dr. Augustin Ioan, de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti, infratita din decembrie 2006 cu Universitatea "Mimar Sinan". De asemenea, au participat prof. dr. Meric Hizal, prorector al Universitatii "Mimar Sinan", sefa Departamentului de sculptura, prof. dr. Rusen Dora, de la aceeasi universitate, arhitect si pictor, prof. Jale Erzen si docentul Usun Tukel, de la Departamentul de arhitectura al prestigioasei Universitati Tehnice a Orientului Mijlociu din Ankara, dr. Beral Madra, critic si curator. Au fost prezentate si impresiile despre Brancusi transmise din partea poetului si omului politic Bulent Ecevit, fost prim-ministru al Turciei. Dezbaterea a fost moderata de prof. univ. dr. Mihai Maxim, directorul Institutului "D. Cantemir". La simpozion au participat si patru studenti de la Universitatea de Arhitectura din Bucuresti. Conform protocolului de colaborare dintre cele doua universitati, cei patru tineri romani vor fi, timp de o saptamana, oaspetii colegilor lor turci, pentru ca ulterior patru dintre acestia din urma sa fie gazduiti la noi in tara, cu ocazia unui simpozion Brancusi, la Targu Jiu.
In cadrul simpozionului de la Istanbul au fost prezentate o expozitie foto-documentara Brancusi si un film despre marele sculptor roman. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.