Spitalul Clinic de Urgenta ''Floreasca'' va primi fonduri de la Ministerul Sanatatii (MS) pentru continuarea lucrarilor de consolidare.
''Pentru anul 2006 in buget nu a fost cuprinsa nici o suma pentru continuarea lucrarilor de consolidare ale
Spitalul Clinic de Urgenta ''Floreasca'' va primi fonduri de la Ministerul Sanatatii (MS) pentru continuarea lucrarilor de consolidare.
''Pentru anul 2006 in buget nu a fost cuprinsa nici o suma pentru continuarea lucrarilor de consolidare ale acestui spital de urgenta. Dupa ce am vazut in cursul vizitei efectuate aici sunt hotarat sa facem o rectificare a bugetului spitalului si sa alocam fondurile necesare ducerii mai departe a lucrarilor de consolidare'', a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Acesta a cerut, in perioada imediat urmatoare, o reactualizare a calculelor pentru consolidare cu toate autorizatiile pentru a se cunoaste cu exactitate si corectitudine necesarul de fonduri.
Totodata, ministrul Nicolaescu a cerut medicilor sa se implice in elaborarea legislatiei secundare care trebuie realizata in urmatoarea perioada pentru Legea privind reforma sistemului de sanatate: ''In circa doua saptamani vom definitiva aproape toate actele normative care inseamna legislatie secundara la Legea reformei. Va rog sa participati la elaborarea finala a acestei legislatii secundare cu stiinta pe care o aveti, dar mai ales cu experienta pe care o aveti. Puteti sa ne ajutati sa nu gresim''.
Anul trecut, potrivit datelor raportate de reprezentantii Spitalului ''Floresca'', aici au fost internati peste 50.000 de pacienti, iar la camera de garda s-au prezentat 300.000 de persoane: ''In 2005 a fost inregistrat un record din acest punct de vedere. Pe langa urgentele din Bucuresti, la noi vin si cele din judetele Dambovita, Ialomita, Giurgiu si Ilfov. Ne pregatim sa fim spital regional''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.