Cuplul de artisti Marian si Victoria Zidaru, ale carui lucrari de pictura pe panza, sculptura, icoane, tesaturi din materii vegetale sunt foarte solicitate de cumparatorii romani si straini, expune, in aceste zile, la galeria "Caminul Artei". Reunite
Cuplul de artisti Marian si Victoria Zidaru, ale carui lucrari de pictura pe panza, sculptura, icoane, tesaturi din materii vegetale sunt foarte solicitate de cumparatorii romani si straini, expune, in aceste zile, la galeria "Caminul Artei". Reunite sub titlul "Buna Vestire" lucrarile celor doi artisti, pornind de la binecunoscuta tema biblica - vestirea Fecioarei Maria de catre ingerul Gavriil, a nasterii Mantuitorului Iisus - invita la meditatie, la reconsiderarea, din perspectiva modernitatii, a valorilor umane, morale, crestine. Asadar, Victoria si Marian Zidaru propun o "Buna Vestire" prin "stihii" - inundatii, cutremure, suferinta.
"Pentru ca, in final, suferinta este forma vestirii fericirii; ea vesteste intotdeauna un moment impregnat de o incarcatura de suprema puritate, fiindca suferinta este o forma de curatire", spune Marian. "In acest sens", continua artistul, "am asezat in mijlocul salii o instalatie care se numeste <>. Aceasta este realizata dintr-o lucrare mai veche numita <>, pe care am distrus-o, am taiat-o in bucati si am recompus-o in chipul prezentat in expozitie.
Spatiile dintre elementele lucrarii sunt separate printr-o bucata de geam transparent. El separa, dar si recompune intregul, realizand acea impartire fara despartire asemenea Trupului Domnului care se imparte si nu se desparte.
Trupul cavalerului abandoneaza lupta, in aparenta, asa cum si Iisus s-a lasat invins, ucis. Numai ca El a fost invins in aparenta, reusind sa cucereasca apoi intreaga omenire". "Ipostaza socanta a Bunei Vestiri reprezentata in aceasta expozitie", completeaza Victoria Zidaru, "este prezenta celor patru ingeri de la Eufrat tocmiti, in Apocalipsa, sa pecetluiasca fruntile acelora care mai au ceva omenesc in fiinta lor cu pecetea Viului Dumnezeu, dupa care vor fi declansate urgiile sfarsitului ce vor curati Pamantul. Pentru ca toate semnele apocaliptice sunt cele ce anunta bucuria, nasterea sperantei, venirea Mantuitorului; salvarea omenirii din negura in care se afunda".
Prin toate componentele sale - sculptura, pictura, icoane, basoreliefuri vegetale - tesaturi din materii vegetale, acestea din urma realizate de Victoria, o instalatie video ce potenteaza, prin filmul proiectat, mesajul Bunei Vestiri in ipostaza descrisa - expozitia imprima spatiului un sentiment de liniste si pace care se repercuteaza asupra vizitatorului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.