"Legea lustratiei este o rusine nationala. Prin continutul sau, legea este nedemocratica, neeuropeana si neconstitutionala. Nu ma intereseaza daca aceasta lege ma va afecta sau nu, pentru ca m-am simtit de mai multe ori lustrat, de-a lungul vietii, c
"Legea lustratiei este o rusine nationala. Prin continutul sau, legea este nedemocratica, neeuropeana si neconstitutionala. Nu ma intereseaza daca aceasta lege ma va afecta sau nu, pentru ca m-am simtit de mai multe ori lustrat, de-a lungul vietii, chiar pe vremea comunismului. Am fost dat iar afara, am lucrat la Editura Tehnica, eram urmarit permanent de trei echipaje de Securitate, doua dupa mine, al treilea acasa, pana a venit revolutia. Asa ca am o experienta istorica de o viata din acest punct de vedere. Este nejust in general, ca principiu: categorii de oameni blamate si lipsite de drepturi civile", a mai spus senatorul PSD. Este impotriva principiilor europene. Asa ceva la Conventia Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) este respins. Legea este un stalinism intors pe dos, iar mentalitatea celor care au propus-o este una stalinista si totalitara".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.