"Piata se afla deja in vacanta de Paste, volumele reducandu-se mult, iar euro a fluctuat zilnic intr-un culoar de un ban", comenta evolutia pietei valutare un dealer. Ieri, cursul monedei unice a urcat de la 3,4915 la 3,4958 lei, minimul saptamanii f
"Piata se afla deja in vacanta de Paste, volumele reducandu-se mult, iar euro a fluctuat zilnic intr-un culoar de un ban", comenta evolutia pietei valutare un dealer. Ieri, cursul monedei unice a urcat de la 3,4915 la 3,4958 lei, minimul saptamanii fiind atins miercuri, 3,4887 lei. Este de asteptat ca in urmatoarele zile cursul monedei unice sa fluctueze in jurul aceluiasi prag de 3,5 lei, avand in vedere ca el a fost atins ieri in cadrul sedintei de tranzactionare.
Dolarul american a avut, de asemenea, fluctuatii reduse, cuprinse intre 2,8712 si 2,8879 lei, maxim atins ieri.
Pe pietele internationale paritatea euro/dolar a stagnat ieri la 1,21 - 1,2116 dolari, multi investitori lipsind de la tranzactionare, datorita Pastelui catolic. Saptamana viitoare dolarul ar putea fi sustinut de posibilitatea ca Rezerva Federala sa continue procesul de majorare a dobanzilor americane. La Sibiu, raportul euro/dolar a fost tranzactionat pentru iunie la 3,48 - 3,4810 lei.
Pretul unciei de aur s-a mentinut, la Londra, in jurul valorii de 600 de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.