Venus Express, sonda care se va afla pe orbita planetei Venus timp de 500 de zile terestre pentru a studia atmosfera acesteia, a transmis primele imagini ale polului sud al acestui corp ceresc, transmite BBC Online. Fotografiile sunt foarte clare si
Venus Express, sonda care se va afla pe orbita planetei Venus timp de 500 de zile terestre pentru a studia atmosfera acesteia, a transmis primele imagini ale polului sud al acestui corp ceresc, transmite BBC Online. Fotografiile sunt foarte clare si au fost realizate de la distanta de 206,4 de kilometri, in timp ce sonda trecea pe sub planeta, pe o traiectorie eliptica. Cercetatorii Agentiei Spatiale Europene (ESA) sunt intrigati de un vartej negru care se poate vedea foarte clar in imagini. Specialistii cred ca Venus sufera un proces de incalzire provocat de efectul de sera. Atmosfera foarte densa a acestei planete, in compozitia careia predomina dioxidul de carbon, are rolul unei paturi care capteaza razele solare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.