Cursa British Airways Bucuresti-Londra, care urma sa plece ieri, la ora 8.55, de pe aeroportul Henri Coanda a fost anulata din cauza deteriorarii sistemului de admisie al unui motor al aeronavei, in timpul unei manevre gresite. "Dispozitivul de admis
Cursa British Airways Bucuresti-Londra, care urma sa plece ieri, la ora 8.55, de pe aeroportul Henri Coanda a fost anulata din cauza deteriorarii sistemului de admisie al unui motor al aeronavei, in timpul unei manevre gresite. "Dispozitivul de admisie a motorului din stanga al aeronavei care urma sa efectueze zborul BA885 catre Londra a fost deteriorat in timpul manevrei de pozitionare la burduful de transfer al pasagerilor", au declarat pentru Mediafax, reprezentantii Biroului de presa al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).
O comisie interna va investiga conditiile in care s-a produs incidentul, au mai precizat reprezentantii MTCT. Directorul de marketing al Aeroportului Henri Coanda, Valentin Iordache, a declarat, de asemenea, ca avionul este de tip Airbus A319, iar cauzele incidentului sunt deocamdata necunoscute. "A fost constituita o comisie de investigatie a aeroportului. In plus, o echipa din Marea Britanie va investiga modul in care s-a produs incidentul", a completat Valentin Iordache. Cei mai multi pasageri ai cursei British Airways au fost imbarcati in avioanele altor companii.
Si o aeronava a companiei TAROM s-a confruntat ieri cu o problema - desprinderea chederului de etanseizare a unei usi, care a provocat un zgomot puternic in habitaclul avionului, la aterizarea pe aeroportul din Timisoara, desi chederul a fost reparat inainte de decolare, la Bucuresti. Toti cei 46 de pasageri din avion, de tip ATR, au fost debarcati in conditii bune, au precizat surse din MTCT. Aeronava a decolat din Bucuresti la 9.30, cu o intarziere de 30 de minute, si a ajuns la Timisoara in jurul orei 11.00. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.