Reprezentantul KPMG a sustinut ca, in forma actuala, strategia elaborata de Ministerul Finantelor Publice (MFP) privind modificarile fiscale prevede mentinerea cotei standard de 19% la TVA, precum si a nivelului de 16% pentru cota unica. "In strategi
Reprezentantul KPMG a sustinut ca, in forma actuala, strategia elaborata de Ministerul Finantelor Publice (MFP) privind modificarile fiscale prevede mentinerea cotei standard de 19% la TVA, precum si a nivelului de 16% pentru cota unica. "In strategia realizata de minister aceste cote nu sunt modificate, desi asistam la o presiune foarte mare pentru cresterea veniturilor bugetare", a afirmat Done. Legea de modificare a Codului fiscal va fi transmisa si discutata in Guvern in perioada 5-10 mai. Aceasta urmeaza sa fie aprobata in Parlament pana la sfarsitul lunii viitoare, a declarat, ieri, Niculae Done, partener in cadrul KPMG, citand din calendarul de modificare a Codului fiscal. Programul Ministerului Finantelor stabileste ca pana la data de 5 mai sa aiba loc definitivarea tuturor discutiilor cu reprezentantii mediului de afaceri si solutionarea propunerilor, a aratat Done. Forma de strategie spre care inclina Finantele se axeaza in principal pe largirea bazei de impozitare si tratamentul egal al tuturor categoriilor de contribuabili. "Tendinta si strategia MFP in ceea ce priveste impozitarea veniturilor este clara - absolut toate veniturile realizate de o persoana fizica, indiferent de natura lor, urmeaza a fi supuse impozitarii cu aceeasi cota", a explicat Done.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.