Dupa ce anul trecut a organizat, in premiera, o etapa din circuitul mondial al seniorilor, anul acesta FR Judo va organiza, tot in Capitala, o etapa din Cupa Mondiala rezervata senioarelor. Obiectivul FRJ pentru intrecerea care se va derula, sambata
Dupa ce anul trecut a organizat, in premiera, o etapa din circuitul mondial al seniorilor, anul acesta FR Judo va organiza, tot in Capitala, o etapa din Cupa Mondiala rezervata senioarelor. Obiectivul FRJ pentru intrecerea care se va derula, sambata si duminica, in Sala Polivalenta, este la nivelul performantelor din ultimii ani: trei medalii. "Avem sperante la medalii la categoriile 48 kg, prin Alina Dumitru, la 52 kg, prin Ioana Dinea-Aluas, si chiar la 70 kg, prin Alina Croitoru", a declarat ieri secretarul general al FRJ, Constantin Savu, adaugand ca la startul competitiei vor fi prezente 60 de sportive din noua tari, Romania urmand sa fie reprezentata, in calitate de organizatoare, de 24 de sportive. Savu a tinut sa precizeze ca, in functie de rezultatele obtinute, va fi format si lotul pentru Europenele din Finlanda. Totodata, organizatorii au anuntat ca bugetul alocat acestei competitii este de 250.000 RON, in conditiile in care FRJ a primit de la ANS pentru 2006 suma de 1.690.000 RON. "Este foarte dificil sa sustii un calendar competitional intern si international cu aceasta suma. Pentru Cupa Mondiala se cheltuie 250.000 RON, iar in 2006 mai avem participari la concursuri similare, dar si la Europene. Speram sa mai primim fonduri la rectificarea de buget", a concluzionat Savu, apreciind ca bugetul optim anual pentru FRJ ar fi fost de 3.000.000 RON. De mentionat ca, pe viitor, Cupa Mondiala se va desfasura anual la Bucuresti, iar etapa din 2007 va puncta pentru calificarea la JO de la Beijing. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.