Politia din Teheran va incepe o noua campanie de vanare a femeilor care nu respecta codul vestimentar islamic, avand in vedere ca acestea ar putea fi tentate sa nu se imbrace "cuviincios" odata cu venirea zilelor calduroase, transmite Mediafax. "Din
Politia din Teheran va incepe o noua campanie de vanare a femeilor care nu respecta codul vestimentar islamic, avand in vedere ca acestea ar putea fi tentate sa nu se imbrace "cuviincios" odata cu venirea zilelor calduroase, transmite Mediafax. "Din nefericire, constatam ca femeile se imbraca mai putin modest si nu foarte potrivit cu statutul lor, incalcand drepturile locuitorilor din Teheran", a declarat Morteza Talai, seful politiei din Teheran. "Oamenii care nu respecta valorile religioase vor fi tratati cu fermitate", a adaugat acesta, anuntand ca aceasta campanie a politiei va incepe pe 21 aprilie. In Iran, toate femeile, independent de religie sau nationalitate, trebuie sa respecte codul vestimentar islamic, odata cu inceperea adolescentei. Acesta prevede acoperirea formelor cu un val lung, numit tchador. Femeile trebuie sa fie atente sa nu aiba gatul, bratele si picioarele descoperite. Campaniile pe care le organizeaza politia, pentru a face ca acest cod sa fie respectat, incep in fiecare an in capitala iraniana la venirea timpului frumos. Tinerele iraniene desfid regulile purtand pantaloni corsar, descoperindu-si gleznele, sau sandale care dezvaluie unghiile vopsite cu oja sau valuri lejere care subliniaza talia si esarfe care abia le acopera parul. Contravenientele sunt insa luate cu duba de politie, duse la sectie, unde parintii celor mai tinere sunt convocati la cursuri de moralitate. Ceilalti primesc amenzi sau scurte perioade de detentie. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.