Procurorii Parchetului instantei supreme verifica traseul banilor obtinuti de Marian Iancu, prin operatiuni ilicite, anchetatorii avand indicii ca sumele au fost folosite pentru plata antrenorilor de la echipa de fotbal Poli Timisoara, unde activeaza
Procurorii Parchetului instantei supreme verifica traseul banilor obtinuti de Marian Iancu, prin operatiuni ilicite, anchetatorii avand indicii ca sumele au fost folosite pentru plata antrenorilor de la echipa de fotbal Poli Timisoara, unde activeaza Gheorghe Hagi (foto) Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, la dosarul cauzei au fost depuse mai multe sesizari ale Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), care comunica faptul ca, dupa ce a fost deferit Justitiei pentru fapte de natura economica, Marian Alexandru Iancu a continuat anumite actiuni de spalare de bani. Concret, anchetatorii sustin ca Iancu ar fi contribuit la realizarea unor circuite financiare frauduloase, fapte asimilate infractiunii de spalare a banilor, asa cum rezulta din informarile ONPCSB, pentru a disimula sursa ilicita a sumelor obtinute prin activitati ilicite.
Hagi nu va fi audiat
Curtea de Apel Bucuresti a judecat, in urma cu doua zile, recursul lui Marian Alexandru Iancu fata de decizia instantei inferioare care a dispus arestarea sa preventiva. Iancu a lipsit de la proces, din motive medicale, recursul judecandu-se in prezenta avocatului sau. Referitor la pericolul social care ar putea fi generat de lasarea in libertate a lui Marian Iancu, reprezentantul Ministerului Public a adus ca argument sesizarile Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, existente la dosar, potrivit carora Marian Alexandru Iancu a desfasurat activitati cu indicii ca ar fi ilicite, dupa data eliberarii sale. Instanta a amanat pentru astazi luarea unei decizii in aceasta cauza. Pe de alta parte, Gheorghe Hagi nu va fi chemat la Parchetul instantei supreme pentru a da declaratii, avand in vedere ca el este platit in baza unui contract legal incheiat cu Poli Timisoara. In noiembrie 2005, antrenorul a declarat ca a semnat un contract valabil pana la finalul sezonului 2007/2008 cu gruparea Poli Timisoara, urmand sa ocupe functia de manager general. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.