"Steaua este favorita la titlu", a declarat Petre Marin la finalul meciului Steaua - Politehnica Iasi, scor 1-0 (gol N. Dica, in minutul 65 dintr-un penalty scos de Oprita). "Am obtinut trei puncte necesare si am mai facut un pas spre castigarea camp
"Steaua este favorita la titlu", a declarat Petre Marin la finalul meciului Steaua - Politehnica Iasi, scor 1-0 (gol N. Dica, in minutul 65 dintr-un penalty scos de Oprita). "Am obtinut trei puncte necesare si am mai facut un pas spre castigarea campionatului. Prin prisma jocului, Steaua este favorita la titlu", a spus P. Marin, care a mentionat ca in saptamana ce urmeaza stelistii vor studia pe Middlesbrough, adversara "ros-albastrilor" in semifinalele Cupei UEFA. "Middlesbrough este o echipa accesibila pentru Steaua, fata de Basel. Mentalitatea lor e sa joace pana la final, dar si noi am dovedit ca suntem puternici si formam un grup unit. La final sper sa se intrevada nu numai titlul, ci si finala Cupei UEFA", a spus P. Marin. La randul sau, Nicolita considera ca victoria de miercuri seara, de pe "National", este un pas in plus facut de Steaua catre titlul de campioana, in timp ce capitanul "ros-albastrilor" in meciul cu Politehnica, Paraschiv, s-a declarat bucuros pentru cele trei puncte obtinute: "Incet, incet, mergem spre titlu. Conteaza fiecare meci, campionatele se castiga numai cu victorii". Paraschiv a precizat ca pauza dinaintea meciului cu Middlesbrough este binevenita pentru Steaua. "Am ajuns foarte departe si mai e putin pana la marea finala. Este visul tuturor jucatorilor de la Steaua. Zi si noapte numai la asta ne gandim", a precizat mijlocasul stelist. In fine, Oprita a mentionat ca era de asteptat ca Iasiul sa puna probleme in partida de miercuri seara. "Mai e mult pana la titlu, lupta este foarte stransa", a afirmat, la randul sau, autorul golului, N. Dica.
Olaroiu s-a luat de Cristea si de Nicolita
Entuziasmul fotbalistilor a fost stopat insa de antrenorul Cosmin Olaroiu, care a declarat ca Steaua nu a reusit un joc stralucit. "Nu am facut o partida stralucita si e explicabil, pe undeva. Inainte de oboseala fizica este cea psihica dupa aceste meciuri grele. Am gresit mult, am ratat situatii nepermise. Am trecut de multe ori peste faza de constructie. Din fericire, reusim sa ne aparam exact si, desi au fost si acolo greseli, reusim sa nu ne puna probleme mari adversarul", a comentat Olaroiu, care s-a declarat nemultumit de atacantii sai, in special de A. Cristea, despre care a spus ca nu a intrat deloc in joc, fiind in permanenta in contratimp cu ceilalti jucatori, motiv pentru care a si decis sa-l inlocuiasca cu Oprita. "Are fluctuatii care nu-i fac bine, pentru ca trebuie sa joace mereu la fel. El traieste stari de spirit diferite de la un meci la altul. Este un jucator de contraatac, care se descurca mai greu pe spatii mici si in jocul de combinatii. M-am gandit mult inainte de joc, am vrut sa incep cu Oprita, dar n-am vrut sa-i creez probleme si sa-si piarda increderea", a subliniat Olaroiu. Un alt jucator a carui evolutie a fost criticata de Olaroiu a fost Nicolita: "El are resurse extraordinare, dar a fost foarte sters si nu a pus in dificultate adversarul. In prima repriza a avut mai multe situatii cand a gresit, nu a reusit nici pasa decisiva, nici finalizare". Olaroiu a subliniat ca pentru Steaua este "extraordinar" faptul ca meciul cu FCM Bacau, care ar fi trebuit sa se dispute, duminica, in etapa a 23-a, a fost amanat. "Putem lasa jucatorii liberi cateva zile, sa se odihneasca, pentru a putea pregati cum se cuvine meciul cu Middlesbrough", a subliniat Olaroiu. (MIG)
McClaren: "Sa castigam macar un trofeu!"
Middlesbrough, locul 14 in Premier League, este in doua semifinale: in Cupa UEFA si in Cupa Angliei
Steve McClaren, antrenorul lui Middlesbrough, a declarat ca cel mai important pentru echipa sa este castigarea unui trofeu in acest sezon, informeaza "The Sun". McClaren a precizat ca foloseste un sistem de rotatie a atacantilor pentru ca performantele echipei sale sa fie mai bune. "Am folosit un sistem de rotatie a atacantilor si nu a fost mereu usor. Probabil ca va fi si mai dificil de acum, cand meciurile vor fi mai importante. Vor cu totii sa joace in fiecare meci, insa cel mai important lucru este ca produsul final la sfarsitul sezonului sa fie un trofeu", a precizat McClaren, care crede ca "Boro" trebuie sa profite de faptul ca a acces in semifinalele a doua competitii, Cupa UEFA si Cupa Angliei. "Suntem in doua semifinale si jucatorii trebuie sa profite de aceasta oportunitate. Avem fotbalisti care pot inscrie din nimic. A fost o saptamana minunata si lunga", a mentionat McClaren. Potrivit site-ului oficial al clubului, McClaren considera ca echipa sa va avea si dezamagiri, dar a precizat ca nu are timp sa se gandeasca la infrangeri sau evolutii proaste. "Trebuie sa ne concentram pentru meciul urmator. Mai avem un drum lung, avem doua meciuri dificile cu Steaua, care este o echipa foarte buna, si vom intalni si pe West Ham, care are un sezon foarte bun. Sa vedem cat de departe vom ajunge", a adaugat McClaren, fost "secund" al lui Alex Ferguson la Manchester United in 1999, cand echipa engleza a castigat UEFA Champions league, campionatul si Cupa Angliei. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.