Fostul premier, Adrian Nastase, invinuit in dosarul Zambaccian, a declarat, ieri, ca informatiile furnizate de surse judiciare privind verificarea conturilor familiei, trebuie sa fie confirmate sau infirmate de procurorii de caz, Lucian Papici si Mar
Fostul premier, Adrian Nastase, invinuit in dosarul Zambaccian, a declarat, ieri, ca informatiile furnizate de surse judiciare privind verificarea conturilor familiei, trebuie sa fie confirmate sau infirmate de procurorii de caz, Lucian Papici si Mariana Alexandru, intrucat DNA nu i-a comunicat nimic oficial. Nastase a aratat ca pentru informatii privind ancheta judiciara trebuie asumata responsabilitatea. In acest sens, fostul premier al Romaniei a precizat, citat de Mediafax, ca "procurorii de caz trebuie sa spuna daca aceste informatii sunt corecte sau sunt incorecte si trebuie sa-si asume declaratiile, pentru ca mie nu mi s-a comunicat nimic si, in consecinta, nu pot comenta aceste informatii".
Procurorii anticoruptie fac o verificare a conturilor lui Adrian Nastase, ale sotiei lui, Dana Nastase, ale matusii acesteia, Tamara Cernasov, precum si ale altor persoane vizate in dosarul Zambaccian, anchetatorii incercand sa afle si unde au ajuns anumite bancnote. Potrivit unor surse judiciare, DNA a cerut bancilor sa verifice conturile fostului premier Adrian Nastase, Dana Nastase, Tamara Cernasov (matusa Danei Nastase), Smaranda Corbeanu (fosta angajata a sotilor Nastase) si Irina Jianu (acuzata in dosarul Zambaccian). Aceleasi surse au precizat ca anchetatorii incearca sa dea de urma unor bancnote, avand seriile si numerele acestora.
Biroul de presa al DNA nu a infirmat verificarea conturilor familiei Nastase, dar a precizat ca procurorii pe masa carora se afla acest caz nu pot da declaratii despre o ancheta in desfasurare, intrucat urmarirea penala este secreta. In ceea ce priveste solicitarea lui Adrian Nastase, DNA a precizat ca fostul premier va fi informat asupra verificarii, insa acest lucru "nu se va face prin intermediul presei". (M.V.R. & G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.