Marius Mitu (foto stanga) a fost inculpat in cazul meciurilor trucate din campionatul Belgiei, a anuntat presa belgiana de ieri, care mentioneaza si inculparea altor doi fotbalisti, Laurent Fassotte si Cliff Mardulier, toti fosti componenti ai lui Li
Marius Mitu (foto stanga) a fost inculpat in cazul meciurilor trucate din campionatul Belgiei, a anuntat presa belgiana de ieri, care mentioneaza si inculparea altor doi fotbalisti, Laurent Fassotte si Cliff Mardulier, toti fosti componenti ai lui Lierse. Potrivit cotidianului "Het Laatste Nieuws", judecatorul de instructie Sylviana Verstreken a decis si inculparea fostului antrenorul al lui La Louviere, Gilbert Bodart. Acesta, la fel ca si Mitu, Fassotte si Mardulier, sunt inculpati pentru "coruptie pasiva". Sursa citata a mentionat ca alti sase jucatori de la Lierse si antrenorii Patrick Deman si Paul Put risca sa fie inculpati in urmatoarele zile. Presa belgiana noteaza ca persoanele inculpate risca pedeapsa cu inchisoarea intre 6 luni si doi ani. Ancheta judiciara demarata in Belgia in urma cu mai multe luni vizeaza cateva cluburi din campionatul Belgiei, prima si a doua liga, printre care Lierse si La Louviere. Acestea sunt suspectate ca ar fi trucat mai multe meciuri, sub indrumarea omului de afaceri Ye Zheyun. Mai multi jucatori, fosti fotbalisti sau antrenori ai lui Lierse au fost audiati de anchetatori si, potrivit presei belgiene, unii dintre ei, printre care si Mitu, ar fi recunoscut implicarea in trucarea unor meciuri in sezonul trecut. Mitu a fost concediat de Anderlecht, unde s-a transferat in vara anului 2005, si a semnat intre timp un contract cu Metalurg Donetk din Ucraina. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.