Compania de dezvoltare imobiliara Globe Trade Centre (GTC) a finalizat tranzactia privind cumpararea unui teren cu o suprafata de 10,5 hectare, amplasat in zona de nord a municipiului Bucuresti, pentru care a platit circa 12 milioane de euro. GTC va
Compania de dezvoltare imobiliara Globe Trade Centre (GTC) a finalizat tranzactia privind cumpararea unui teren cu o suprafata de 10,5 hectare, amplasat in zona de nord a municipiului Bucuresti, pentru care a platit circa 12 milioane de euro. GTC va construi pe terenul achizitionat recent spatii rezidentiale cu o suprafata totala de cel putin 100.000 de metri patrati, se arata intr-un comunicat al companiei. La jumatatea lunii martie, GTC a anuntat ca subsidiara companiei de pe piata romaneasca, GTC Real Estate Romania, a incheiat un acord cu proprietarul terenului privind achizitia imobilului a carui destinatie este constructia a 1.300 de locuinte. Achizitia a fost realizata impreuna cu un partener, iar participatia GTC la proiectul din nordul Capitalei se ridica la 80%. Proiectul va fi dezvoltat in mai multe etape, prima dintre acestea urmand sa fie initiata in prima parte a anului 2007. In urma tranzactiei, portofoliul GTC de spatii comerciale si rezidentiale detinut in Romania si aflat in diverse stagii de dezvoltare a crescut la 400.000 de metri patrati. Potrivit strategiei de dezvoltare pe piata romaneasca anuntata recent de GTC, compania va dezvolta, in urmatorii trei ani, proiecte imobiliare cu o suprafata de cel putin 300.000 de metri patrati, cuprinzand spatii de birouri, rezidentiale si de retail. Unul dintre proiectele GTC este centrul comercial Galleria Bucuresti, situat in zona de nord-est a Capitalei, cu o suprafata de 60.000 de metri patrati, care va fi disponibil pe piata in anul 2007. Langa Galleria, GTC va construi un imobil de birouri, Aurora Business Park, cu o suprafata de 45.000 de metri patrati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.