Rapid si-a revenit in stil de mare echipa dupa socul eliminarii din Cupa UEFA, invingand net una dintre rivalele traditionale, victorie prin care a revenit in lupta pentru campionat. Cu exceptia primelor zece minute din fiecare repriza, in care Dinam
Rapid si-a revenit in stil de mare echipa dupa socul eliminarii din Cupa UEFA, invingand net una dintre rivalele traditionale, victorie prin care a revenit in lupta pentru campionat. Cu exceptia primelor zece minute din fiecare repriza, in care Dinamo a mai legat cat de cat jocul, oaspetii fost fost dominati la toate capitolele de o echipa extrem de bine asezata in teren si de motivata. Giulestenii nu au construit savant vreun gol, insa au stiut sa speculeze, in special prin experimentatul Viorel Moldovan, toate erorile defensive ale "cainilor rosii". Nefolosit deloc in acest an, in ciuda evolutiilor excelente din toamna, portarul Gaev a gafat decisiv in doua randuri, la prima reusita a lui Moldovan si la penalty-ul obtinut de Burdujan. Razvan Lucescu are marele merit ca a reusit sa-si convinga fotbalistii sa joace exact ca in meciurile din Cupa UEFA, adica la turatie maxima, cu un presing ucigator la mijlocul terenul, si cu combinatii in viteza si pase din prima. Daca Rapid a semanat foarte mult cu echipa care invingea la Berlin in luna februarie, Dinamo a aratat ca o trupa mediocra, departe de ce se joaca la aceasta ora in cupele europene. Rapid intra clar in lupta pentru titlu, in ciuda declaratiilor prudente, are avantajul meciurilor directe cu Dinamo in caz ca termina la egalitate de puncte, in timp ce "cainii rosii", la ce au aratat in acest retur, au sanse sa nu prinda nici un loc de cupa europeana. Dupa meci, Razvan Lucescu, antrenorul alb-visiniilor, a respins ideea ca echipa sa ar avea vreo sansa la castigarea campionatului. "Este o victorie absolut meritata si un 3-0 important in fata lui Dinamo. Prin acest rezultat suntem in avantaj fata de Dinamo in meciurile directe. Nu ne facem mari sperante la titlu. Credem in sansele noastre si vom incerca sa strangem puncte, iar la sfarsit vom vedea ce se va intampla", a spus Lucescu. De partea cealalta, Florin Marin a anuntat ca nu isi da demisia, asa cum se zvonise inaintea partidei. "Rapid ne-a dat o lectie astazi tuturor, inclusiv mie. Rapid a facut poate cel mai bun joc al sau de pe teren propriu, iar jocurile din Cupa UEFA i-au folosit foarte mult. Eu am contract pana la sfarsitul campionatului cu Dinamo si sunt hotarat sa-l respect. Reactia suporterilor este normala, sunt suparati dupa acest rezultat", a comentat "Flocea" iesirea fanilor, care i-au bombardat pe jucatori cu scaune si i-au injurat copios pe conducatori la finalul intalnirii. Referindu-se la lupta din fruntea clasamentului, antrenorul dinamovist a anuntat ca nu renunta la ideea castigarii campionatului. "Lupta pentru titlu se poate da pana la sfarsit, dar se poate incheia si inainte, daca noi nu ne vom reveni. Aceste puncte cu Steaua si Rapid pot deveni decisive in lupta pentru titlu, dar mai avem sanse si vom lupta pana la capat", a spus Florin Marin. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.