Biroul de obiecte pierdute in metroul londonez recupereaza anual peste 130.000 de diferite lucruri din subteran, ce sunt apoi sortate dupa categorii si inregistrate in cataloage speciale. Angajatii acestei institutii sunt greu de surprins cu te miri
Biroul de obiecte pierdute in metroul londonez recupereaza anual peste 130.000 de diferite lucruri din subteran, ce sunt apoi sortate dupa categorii si inregistrate in cataloage speciale. Angajatii acestei institutii sunt greu de surprins cu te miri ce, insa unele obiecte descoperite ii fac sa tresara pana si pe ei.
Bunaoara, o pereche de ochi artificiali, implanturi de silicoane mamare, scalpuri umane, o banca de gradina in marime naturala sau o barca adevarata, de se intreaba functionarii britanici cum de ajung in metrou toate aceste obiecte, relateaza Reuters. Explicatia ar fi ca orasele din zilele noastre reprezinta o concentrare umana extrem de pestrita ce reprezinta diferite categorii sociale, cu varii interese si pasiuni si cu un nivel de educatie diferit. Dar toti locuitorii unui oras se folosesc de mijloacele de transport in comun. Uneori isi mai uita sau isi pierd lucrurile in cele mai diferite locuri.
"Miracole"
Todd Batchelor, administratorul Biroului de lucruri pierdute din metroul londonez, sustine ca datorita muncii sale a vazut foarte multe obiecte despre a caror existenta nici n-ar fi banuit. "Puteti sa-mi enumerati cate lucruri vreti de pe lumea asta, va asigur ca le veti gasi in colectia noastra, poate cu una sau doua exceptii!", spune el. Printre miile de mobile, portofele si umbrele pierdute se intalnesc si obiecte mai putin obisnuite. Cum de reusesc unii sa piarda o banca de gradina ramane un mister. Evident, daca proprietarul acesteia n-a aruncat-o cumva, hotarand sa se debaraseze de gunoiul din jurul casei. Jammy Davin, unul din angajatii biroului mentionat, declara suparat: "In fiecare zi se repeta acelasi lucru. Aproape in fiecare zi. Imi aduc colegii lucrurile recuperate sa le sortez si nu pot, in ruptul capului, sa inteleg, cum dracu poti sa pierzi asemenea obiecte, cum ar fi proteze mamare siliconice, proteze de picior, cranii. Uneori am impresia ca oamenii se fac bine imediat ce coboara in metrou pentru ca altfel nu inteleg numarul mare de carucioare de invalid pierdute?". Nici nu vrea sa-si aminteasca despre descoperirea recenta a unei urne cu cenusa umana si a unui sicriu improvizat.
Vandute la licitatie
La drept vorbind in metroul londonez se intalnesc si obiecte mai optimiste, cum ar fi rochii de mireasa, schiuri de apa, aparate de gimnastica S-a intamplat ca un domn respectabil sa-si uite geanta diplomat cu 10.000 de lire sterline in ea, iar un judecator - o roba neagra. O buna parte a acestor lucruri sunt apoi revendicate de proprietarii de drept, fiecare al patrulea obiect din cele descoperite, in general aparate de fotografiat, telefoane mobile si portofele. Dar nu indraznesc sa se adreseze acestui birou, proprietarii unor obiecte extravagante precum papusi gonflabile, vibratoare si alte obiecte de acest gen. Toate lucrurile care nu sunt revendicate timp de un an sunt vandute de metroul din Londra la o licitatie, iar banii sunt utilizati la intretinerea Biroului amintit. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.