Camera Reprezentantilor din SUA cere reluarea adoptiilor internationale din Romania pentru orice familie care doreste acest lucru, considerand ca restrictiile din legea romana actuala au fost introduse la dorinta baroanei Emma Nicholson, care s-a pro
Camera Reprezentantilor din SUA cere reluarea adoptiilor internationale din Romania pentru orice familie care doreste acest lucru, considerand ca restrictiile din legea romana actuala au fost introduse la dorinta baroanei Emma Nicholson, care s-a pronuntat impotriva adoptiilor internationale. Prin aceasta rezolutie se cere oficialilor romani "sa puna pe primul loc interesele copilului", astfel ca adoptiile in strainatate sa fie permise nu doar rudelor de sange, ci si altor familii care doresc sa infieze copii din Romania. Documentul exprima punctul de vedere al Camerei Reprezentantilor, dar nu are putere juridica, precizeaza Mediafax. La ora actuala, legea favorizeaza adoptiile in Romania, limitandu-le pe cele din strainatate la rudele de sange - respectiv doar de catre bunici. Prin aceasta rezolutie se cere extinderea ariei persoanelor care pot infia copii institutionalizati din Romania, in sensul permiterii si altor familii din strainatate sa aiba acest drept. Congresmanul republican Christopher Smith considera ca interdictiile impuse de actuala lege romana a adoptiilor sunt cauzate de "vederile virulent impotriva adoptiilor ale fostului raportor pentru Romania al Parlamentului European, baroneasa Emma Nicholson". Smith, principalul promotor al acestui punct de vedere, este si copresedinte al Comitetului Helsinki din SUA. Un alt congresman republican, Jeb Bradley, a precizat ca aproximativ 200 de familii americane asteapta sa fie reunite cu copiii romani pe care i-au adoptat. "Aceste familii au asteptat ani de zile completarea actelor, s-au implicat emotional in procesul de adoptie si acum este vremea ca Romania sa proceseze aceste dosare", a declarat Bradley. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.