Democratul Marius Marinescu (foto) s-a dat din nou in spectacol in Senatul Romaniei. Dupa ce s-a facut remarcat ca senator, luandu-se de guler cu liberalul Bogdan Olteanu, Marinescu a recidivat ieri, nemultumit ca plenul Senatului nu i-a aprobat un p
Democratul Marius Marinescu (foto) s-a dat din nou in spectacol in Senatul Romaniei. Dupa ce s-a facut remarcat ca senator, luandu-se de guler cu liberalul Bogdan Olteanu, Marinescu a recidivat ieri, nemultumit ca plenul Senatului nu i-a aprobat un proiect de lege drag lui. Democratul propusese ca cele trei agentii care se ocupa in prezent de mediul de afaceri din Romania sa fie comasate intr-una singura, Autoritatea Romana pentru Mediul de Afaceri. Dupa ce a incercat, fara succes insa, sa-i convinga pe reprezentantii Coalitiei din Senat sa-i voteze proiectul, care obtinuse avizul negativ al Guvernului, Marinescu a avut o iesire verbala nervoasa la tribuna plenului, continuata si pe holuri. In primul episod, consumat inaintea votului, senatorul i-a cerut demisia vicepremierului George Copos, pe care l-a numit "al doilea Adrian Nastase al Romaniei" si pe care l-a acuzat ca reprezinta anumite grupuri de interese, iar nu mediul de afaceri. "Copos este o rusine, care afecteaza interesele oamenilor de afaceri, este un pericol si trebuie scos din Guvern", a turuit Marinescu, aprinzand spiritele in sala, in special in tabara conservatorilor. "In sala este vacarm! Un cuvant care vine de la acele fiinte nobile care produc lapte! N-are rost sa continuam asa ceva!", s-a revoltat peremistul Claudiu Tanasescu, facand asocierea intre zgomotele produse de vaci si revolta senatorilor din sala de plen. Dupa ce legea a picat, Marinescu a sarit sa ii acuze pe liderul Aliantei DA din Senat Puiu Hasotti si chiar pe lidera democratilor Maria Petre ca au facut presiuni pentru ca proiectul sa fie respins. Mai mult, Marinescu l-a acuzat pe Hasotti ca a amenintat-o pe Gabriela Vasile, reprezentand Guvernul in sedinta senatorilor, afirmatie contrazisa ulterior de liberal. De altfel, democrata Gabriela Vasile, sub-secretar la Agentia pentru IMM-uri, functie in care a fost propusa tocmai de Marinescu, nu s-a sfiit sa recunoasca faptul ca, desi reprezinta punctul de vedere al Guvernului, care nu aproba proiectul, gaseste laudabila initiativa colegului sau de partid. Atitudinea acesteia a atras nemultumirea conservatorilor, care au anuntat prin vocea Silviei Ciornei, ca-i vor cere demisia. Tot conservatorii, simtindu-se "amenintati fizic de iesirile nervoase ale democratului", au venit cu ideea ca langa Marinescu sa stea tot timpul un SPP-ist, care sa intervina si sa-i salveze pe cei care pica victimele maniei senatorului culturist.
"Maria Petre sa vopseasca ouale la PE!"
"Vorbesc mai apasat, pentru ca sunt revoltat!", comenta pe holuri Marinescu, acest "Corado Catani al politicii romanesti", dupa cum l-a numit, amuzat, senatorul PSD Doru Ioan Taracila. El a recunoscut ca ar fi bucuros daca democratul i-ar deveni coleg de partid. Aceasta dupa ce democrata Maria Petre spusese ca Marinescu ar capata mai multa credibilitate daca ar renunta la calitatea de senator. Replica lui "Catani" a venit prompt: "Maria Petre sa vopseasca ouale la Parlamentul European! Ea este observator, nu se pricepe la mediul de afaceri!" De altfel, Maria Petre n-a fost singura democrata sagetata verbal de Marinescu. El i-a facut "slugoi" pe toti senatorii PD, care au votat impotriva propunerii sale. Adica pe toti democratii, de fapt, in afara de Cristache Radulescu, singurul care a votat in favoarea propunerii lui Marinescu. Dar chiar si acesta a recunoscut ulterior, chestionat de Hasotti, ca a votat "pentru" din greseala. Mai mult, Puiu Hasotti a povestit ca Marinescu l-a abordat inainte ca legea sa fie dezbatuta in plen si a incercat sa-l convinga s-o sustina. Dupa ce a primit raspunsul negativ al liberalului, senatorul PD s-a enervat si l-a facut "mafiot".
Iesirea nervoasa a lui Marinescu a facut deliciul asistentei reprezentand Opozitia din Senat. La sfarsitul sedintei de plen, peremistul Ilie Petrescu i-a strigat de la departare democratului: "Jos mafia, sus patria, Marinescule!"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.