Uniunea Sindicala MediaSind acuza politizarea, in continuare, a SRR si SRTV. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a primit ieri o delegatie a "MediaSind" care a apreciat drept insuficiente, pentru garantarea independetei editoriale, crit
Uniunea Sindicala MediaSind acuza politizarea, in continuare, a SRR si SRTV. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a primit ieri o delegatie a "MediaSind" care a apreciat drept insuficiente, pentru garantarea independetei editoriale, criteriile de evaluare a viitorilor membri in Consiliile de Administratie (CA), se arata intr-un comunicat de presa. Totodata, membrii delegatiei sindicatelor din mass-media au criticat reducerea numarului reprezentantilor salariatilor in CA, reducere care, in viziunea lor, nu este benefica bunului mers al institutiilor in care lucreaza. Potrivit comunicatului, presedintele Camerei Deputatilor a mentionat, in cadrul intalnirii, faptul ca dezbaterile publice privind reglementarea activitatii celor doua institutii publice nu pot fi decat benefice. Bogdan Olteanu a subliniat ca Senatul este Camera decizionala, in acest caz, si si-a exprimat speranta ca, la finalul discutiilor, proiectul ce va fi supus aprobarii plenului va cuprinde acele prevederi necesare indeplinirii misiunii publice - de informare corecta si atitudine echidistanta - pe care o au cele doua institutii de media. Membrii "MediaSind" au protestat, marti, in fata Palatului Parlamentului impotriva proiectului de lege privind organizarea si functionarea SRR si SRTV. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.