Profesorii din judetele Neamt si Mures nu au primit pana in prezent nici o transa din restantele salariale pe perioada octombrie 2001- octombrie 2004. Conform declaratiilor ministrului Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, exista judete in care cad
Profesorii din judetele Neamt si Mures nu au primit pana in prezent nici o transa din restantele salariale pe perioada octombrie 2001- octombrie 2004. Conform declaratiilor ministrului Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, exista judete in care cadrele didactice nu au primit nici un ban si judete in care plata transelor s-a facut in proportie de 25 la suta. In acelasi timp, exista si judete in care plata acestor transe s-a facut in proportie de 100 la suta. ''Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) nu are nici o vina ca in unele judete nu s-au facut platile transelor. In aceste cazuri este vorba despre neintelegeri intre primari si directorii unitatilor scolare. Ii voi sanctiona pe inspectorii generali din judetele unde, in primul trimestru al acestui an, nu s-au acordat toate transele. Eventual, ii voi mustra, caci banii pentru aceste plati nu sunt la inspectoratele scolare judetene, ci la consiliile locale. Deci, sunt mai multi factori implicati'', a declarat Hardau. Conform acordului din 28 noiembrie 2005, plata sumelor trebuia sa inceapa in februarie a.c.: ''Va fi esalonata pe o perioada de maximum 35 de luni, iar suma medie lunara va fi de 330.000 ROL''. Cat despre proiectul Legii salarizarii personalului bugetar, Hardau a precizat ca acesta, ''la nivel sectorial nu va fi gata pana la 15 aprilie a.c., insa MEdC si federatiile sindicale vor face propunerile la acest proiect pe partea de invatamant''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.