Mai multi ofiteri superiori ai Armatei Romane, activi sau in rezerva, sunt urmariti penal de catre procurorii Departamentului National Anticoruptie, (DNA), dupa ce, in urma unei licitatii pentru achizitionarea de material textil pentru uniformele mil
Mai multi ofiteri superiori ai Armatei Romane, activi sau in rezerva, sunt urmariti penal de catre procurorii Departamentului National Anticoruptie, (DNA), dupa ce, in urma unei licitatii pentru achizitionarea de material textil pentru uniformele militare, ar fi produs un prejudiciu de peste trei milioane de euro. Potrivit DNA, anchetatorii au inceput urmarirea penala impotriva generalului maior in rezerva Marin Maciuca si a generalului de brigada in rezerva Adrian Tilinca.
Cei doi - comandant, respectiv loctiitor al Comandamentului Logistic Intrunit al Statului Major General al Armatei - sunt cercetati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.
In acelasi dosar, DNA a inceput urmarirea penala impotriva altor 13 ofiteri superiori ai Armatei, dintre care noua sunt inca activi, acuzatia fiind aceeasi. Anchetatorii spun ca din septembrie 2003 pana in februarie 2004 cei 15 "si-au incalcat atributiile de serviciu cu ocazia desfasurarii licitatiei si apoi a incheierii si derularii unui contract" cu firma germana Texplorer Gmbh, care a avut ca obiect cumpararea de tesaturi tip Ripstop din care se fac uniforme militare. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.