31 de salopete, 31 de casti de protectie, un circular, un fierastrau electric si o rindea electrica. Atat i-a trebuit deputatului PNL iesean, Relu Fenechiu, pentru a obtine un credit de la Banca Comerciala Romana sucursala Iasi. Surse din interiorul
31 de salopete, 31 de casti de protectie, un circular, un fierastrau electric si o rindea electrica. Atat i-a trebuit deputatului PNL iesean, Relu Fenechiu, pentru a obtine un credit de la Banca Comerciala Romana sucursala Iasi. Surse din interiorul Bancii Comerciale, care au dorit sa isi pastreze anonimatul, au afirmat ca in jurul creditelor luate de Relu Fenechiu de la mai multe banci se ascund contracte fara nici o garantie sigura, dar care au fost acceptate datorita presiunilor exercitate de deputat. Un astfel de credit este cel din luna noiembrie 2004. Conform contractului de credit nr. 9904 - 2130/4 noiembrie 2004, SC Fene Grup condusa de Relu Fenechiu a incheiat cu Banca Comerciala Romana - sucursala Iasi mai multe credite care au avut ca suport garantii de tot rasul. De la BCR Iasi, Relu Fenechiu a obtinut mai mult de zece credite sau reinnoiri ale liniilor de credit in ultimii doi ani de zile. Pentru obtinerea de credite de la BCR, Fenechiu a garantat cu tot ceea ce se putea garanta. Mai mult, in luna septembrie 2004, pentru un alt credit, tot de la BCR, deputatului i-a trebuit sa puna garantie, fara deposedare, doar un schelet de hala, pe care SC Fene Grup SA o cumparase de la SC Amur Company SRL, firma pe care o controleaza nasul de cununie al deputatului Fenechiu. "Garantie reala imobiliara fara deposedare, asupra: structura metalica hala, achizitionata de la SC Amur Company SRL Iasi, conform facturilor seria IS ACC NR.2709612/27.02.2004 si, respectiv, seria IS ACC NR. 3679725 /27 .05. 2004, pentru garantarea imprumutului acordat conform contractului de credit numarul 431/15742/2004 plus dobanzile aferente, comisioane, alte speze si cheltuieli de judecata si de executare", este mentionat in contractul cu pricina.
Fara garantie
Relatia lui Relu Fenechiu cu actualul director al Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului - DGFPJ Iasi, Anton Dobos, s-a concretizat inainte ca primul sa devina deputat de Iasi. Creditele luate de Fenechiu cu sprijinul directorului Dobos au fost date aproape fara nici o garantie, doar cu "soldul creditor al contului curent al SC Fene Grup SA Iasi numarul 2511050022A5357.01/ROL deschis la Eurom Bank SA sucursala Iasi", este mentionat in contractul de credit. Cateva luni mai tarziu, pentru un alt credit, Relu Fenechiu ganteaza, tot la banca unde era sustinatorul sau, Anton Dobos, cu acelasi flux in numerar al sumelor intrate prin banca, garantie care nu este nici suficienta si nici justa. Pentru creditele luate de SC Fene Grup SA de la Eurom Bank SA nu a fost pus gaj nici un bun imobil sau mobil.
Conform contractului de garantie mobiliara numarul 6025/ 30 septembrie 2004, a fost pus gaj asupra soldurilor creditoare ale conturilor curente ale debitoarei SC Fene Grup SA Iasi in lei si in valuta, numarul RO74DAFB1022022A5357RO01, deschise la sucursala ieseana a SC Eurom Bank SA, drept accesoriu la contractul de credit numarul 116/01 aprilie 2004 si la actele aditionale ale acestuia. Interesant este ca, ultimul credit luat de la Eurom Bank a fost contractat de Relu Fenechiu cu doar o luna inainte de alegerile din noiembrie 2004, perioada in care era nevoie de suport material pentru sprijinirea campaniei electorale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.