Un copac s-a prabusit, ieri, peste un elev, pe strada Patriotilor din Sectorul 3 al Capitalei, in urma accidentului tanarul suferind cateva rani la cap si la umar. Constantin Popescu, elev in varsta de 17 ani, se afla in fata blocului unde tocmai ter
Un copac s-a prabusit, ieri, peste un elev, pe strada Patriotilor din Sectorul 3 al Capitalei, in urma accidentului tanarul suferind cateva rani la cap si la umar. Constantin Popescu, elev in varsta de 17 ani, se afla in fata blocului unde tocmai terminase de spalat masina unui vecin, cand un copac inalt de peste 15 metri s-a rupt din cauza unei rafale de vant si a cazut peste el. Constantin a fost lovit de mai multe crengi, iar patru masini au fost avariate. Imediat, elevul, care se afla in stare de inconstienta, a fost transportat de o vecina la Spitalul "Sfantul Pantelimon". Constantin a fost internat la sectia de neurochirurgie, dupa ce, printr-o investigatie la computerul tomograf, medicii au stabilit ca suferise un traumatism cranio-cerebral de gradul II. Doctorul Andrei Angheluta, cel in grija caruia se afla adolescentul, a declarat ca baiatul este in afara oricarui pericol si ca in trei-patru zile ar urma sa paraseasca spitalul. El a precizat ca, dupa ce a cazut copacul peste baiat, acesta a intrat in stare de soc si asa a si fost adus la spital. Angheluta sustine ca tanarul are o mica contuzie pe partea dreapta a capului si o alta la umar. "Creierul s-a umflat un pic dar, in urma tratamentului, acesta revine la normal si nu raman sechele", a spus medicul.
Mama copilului, Florica Popescu, a precizat ca se gandeste sa dea in judecata autoritatile locale sau pe cei care se fac responsabili pentru faptul ca nu au fost taiati la timp copacii. "Ne gandim sa dam in judecata Primaria sau Rosalul. Acum doua saptamani a venit domnul Negoita, a taiat cativa copaci, dar pe care nu trebuia sa-i taie", ne-a spus mama elevului ranit.
Incastrati in garaje
La locul accidentului au sosit mai multe echipe de politisti care au izolat zona, pentru a evita producerea unui nou accident, avand in vedere ca si ceilalti doi plopi ar putea sa se prabuseasca, reprezentanti ai Primariei, dar si muncitori care incepusera sa inlature plopul doborat de vant. Directorul Serviciului de gospodarie locala a Sectorului 3, Valeriu Micu, a declarat, citat de Mediafax, ca mai multi copaci, printre care si cel care a cazut, se aflau, pana in urma cu o saptamana, in garaje construite de cetatenii din zona, care au fost demolate fie de proprietari, fie de autoritati. "Copacul nu a vazut lumina la radacina, trunchiul acestuia fiind spoit cu tot felul de substante: motorina, benzina, ulei, pacura. Desi partea de sus este verde, radacina a fost afectata. Faptul ca a stat incastrat in garaj si spoit cu tot felul de substante a facut ca astazi (n.r. - miercuri), la prima rafala de vant, sa cedeze si sa cada", a precizat directorul Micu.
La randul sau, primarul Sectorului 3 Liviu Negoita a declarat ca a sesizat Politia in acest caz. "Un plop incadrat de un garaj metalic a cazut, deoarece la radacina lui proprietarul garajului a turnat motorina tocmai pentru ca pomul sa nu il mai deranjeze. Mi se pare incalificabil gestul acestui om si de aceea am dispus Politiei Sectorului 3 sa faca investigatii pentru a se lua masurile care se impun prin lege", a spus, citat de Rompres, Liviu Negoita, care a adaugat ca va oferi asistenta atat financiara, cat si specializata tanarului ranit.
Precedent
Dupa cum se stie, un incident asemanator a avut loc tot in Capitala in data de 13 martie, atunci cand, din cauza unei furtuni puternice, un copac s-a prabusit peste trei elevi, unul dintre acestia murind. Eduard Nica, in varsta de 17 ani, elev in clasa a XI-a la Liceul Decebal, se indrepta spre scoala, impreuna cu doua colege. In momentul in care cei trei au ajuns pe o alee din curtea unei fabrici, la doua strazi de liceu, un plop cu o inaltime de aproximativ 35 de metri a fost smuls din radacini de o rafala de vant, cazand peste adolescenti. Tinerii au fost dusi de masinile Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti la Spitalul "Bagdasar-Arseni. Eduard a suferit un stop cardiorespirator, traumatism cranio-cerebral grav si traumatism toracic, fiind internat, cu sanse minime de supravietuire, la departamentul de primiri urgente al unitatii medicale. La scurt timp, in ciuda eforturilor de resuscitare, elevul a murit. Cele doua fete, amandoua de 16 ani, au suferit leziuni usoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.