Doi angajati ai Goldman Sachs si Merrill Lynch, precum si un salariat al unei tipografii care tipareste revista BusinessWeek au fost arestati de autoritatile americane, fiind acuzati de utilizarea de informatii confidentiale pentru obtinerea de casti
Doi angajati ai Goldman Sachs si Merrill Lynch, precum si un salariat al unei tipografii care tipareste revista BusinessWeek au fost arestati de autoritatile americane, fiind acuzati de utilizarea de informatii confidentiale pentru obtinerea de castiguri pe Bursa, transmite Mediafax.
Eugene Plotkin (de 26 de ani), analist la Goldman Sachs, a fost unul dintre liderii grupului care a obtinut exemplare ale BussinessWeek inainte de a fi publicate, pentru a afla in premiera informatii despre fuziuni si achizitii. Grupul a folosit de asemenea informatii obtinute de la Stanislav Shpigelman (23 de ani), bancher de investitii la Merrill Lynch. Pe langa acestia, se mai afla in arest Juan Renteria (20 de ani), angajat al tipografiei mentionate si croatul David Pajcin. Acesta din urma se pare ca ar fi colaborat cu Plotkin in realizarea mai multor tranzactii ilegale. Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare a informat ca Plotkin si Pajcin l-au convins pe Shpigelman sa le ofere informatii referitoare la rezultatele financiare ale unor companii, precum si date privind fuziuni si achizitii. Pedepsele anuntate de justitia americana in cazul acestora merg de la 70 de ani (pentru Plotkin), pana la 15 ani pentru Renteria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.