De 50 de ani scrie poezie Shaul Carmel. Adolescentul indragostit de versul eminescian a publicat prima poezie intr-un ziar local din Botosani, a trecut prin Scoala de literatura din Bucuresti, s-a stabilit apoi in tara stramoseasca, in Israel, a facu
De 50 de ani scrie poezie Shaul Carmel. Adolescentul indragostit de versul eminescian a publicat prima poezie intr-un ziar local din Botosani, a trecut prin Scoala de literatura din Bucuresti, s-a stabilit apoi in tara stramoseasca, in Israel, a facut razboaie, a crescut copii, si-a ingropat nevasta, s-a garbovit ceva, a albit nitel, dar pasiunea poetica nu l-a parasit. De-a lungul deceniilor, a adunat premii literare; cel mai mult se mandreste cu Premiul Academiei Romane. Ca sa-i marcheze cei 50 de ani de poezie, Editura Cronica din Iasi i-a publicat volumul "Sanul drept al amazoanei", cu o prefata de Ioan Holban si o postfata de Zoltan Terner (un carturar roman si unul israelian), o carte de poezie frumoasa. Ostasul din alte carti de poezie, indragostitul patimas, psalmistul in dialog cu Atotputernicul au facut loc... "batranetii poetului". "Pana unde poate ajunge Batranetea?", se intreaba autorul. "Pana unde poate merge/ Alpinistul vailor muntoase/ Ale unei vieti/ Cand boala scrutarii,/ Setea cunoasterii,/ Sta sa se vindece a moarte asa de la sine?!" Cartea a primit Premiul pentru poezie la Salonul International de Carte Romaneasca, Iasi, 2005. Un premiu pe merit, pentru ca din toti poetii care traiesc in Tara Limbii Ebraice si trudesc ogorul poetic al limbii romane, Shaul Carmel e cel mai activ, cel mai inspirat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.