Matei Stanei, antrenorul gimnastei Catalina Ponor, a declarat ieri pentru Mediafax ca va renunta la gimnastica si se va reintoarce la hobby-ul sau, yachtingul, in cazul in care sportiva pe care o pregateste se va retrage dupa Campionatele Europene de
Matei Stanei, antrenorul gimnastei Catalina Ponor, a declarat ieri pentru Mediafax ca va renunta la gimnastica si se va reintoarce la hobby-ul sau, yachtingul, in cazul in care sportiva pe care o pregateste se va retrage dupa Campionatele Europene de la Volos. Stanei a afirmat ca este foarte probabil ca Ponor sa punca punct final carierei sale dupa CE din Grecia, competitie programata in perioada 27-30 aprilie. "Catalina a mai renuntat o data la gimnastica, dar a revenit asupra deciziei pe 7 ianuarie, parca banuind ce greu ii va fi echipei Romaniei la Europene. A vrut sa ajute, dar dupa competitie isi doreste sa se retraga. Cine stie? Poate se mai razgandeste o data", a declarat Stanei. Antrenorul gimnastei a precizat insa ca n-a crezut niciodata ca ii va fi atat de greu s-o readuca pe Ponor la forma optima pentru competitii de inalt nivel. "Are si acum traume psihice si fizice. N-am crezut ca imi va fi atat de greu. Multa lume m-a condamnat ca sunt prea bun si rabdator, dar cred ca, daca nu eram asa, nu luam nici medalie la Mondiale, nici nu ajungeam la Europene", a spus tehnicianul constantean. Stanei a mai declarat ca va renunta si el la gimnastica daca eleva sa va ramane ferma pe pozitii si se va retrage dupa CE de la Volos. "Eu voi avea un viitor frumos. Ma voi intoarce la hobby-ul meu, la yachting. Am o corabie, cu un echipaj frumos si iesim pe mare cand ne permite timpul. La Constanta sunt cunoscut mai bine ca "domnul comandant", nu ca "domnul antrenor" si multi imi spun ca am ramas cu mintea intreaga dupa atata stres cu gimnastica datorita yachtingului", a afirmat Stanei. Acesta a mai spus ca nu si-a dorit niciodata sa fie antrenor al lotului olimpic feminin al Romaniei si ca distanta fata de casa l-a facut sa se gandeasca mai mult la retragerea din gimnastica. "Mi-e greu aici, la Bucuresti, departe de casa. Uzura este mare si, sincer, nu-mi trebuie nimic. Nici lot olimpic, nici alte functii. Daca se va retrage Catalina, plec acasa si las gimnastica in urma", a afirmat Stanei. Antrenorul a adaugat ca, la Campionate Europene, ar dori ca Ponor sa cucereasca o medalie in concursul pe echipe. "Am pregatit-o pe Catalina in aceasta perioada pentru a ajuta echipa. Asa ca va face trei aparate, barna, sol si sarituri, si sper din tot sufletul sa castige macar o medalie. Daca as putea alege, mi-as dori o medalie cu echipa Romaniei", a incheiat Stanei. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.