Ideea fixa a cuplului Ion Iliescu-Petre Roman, Polul Social, ii incaiera din nou pe liderii PSD. In timp ce Roman si Iliescu se dau peste cap in barlogul primului, din strada Atena, pentru a gasi formule de unificare a stangii, care sa includa neapar
Ideea fixa a cuplului Ion Iliescu-Petre Roman, Polul Social, ii incaiera din nou pe liderii PSD. In timp ce Roman si Iliescu se dau peste cap in barlogul primului, din strada Atena, pentru a gasi formule de unificare a stangii, care sa includa neaparat si PSD, liderul pesedist Mircea Geoana o tine pe a lui si anunta ca partidul lui nu are nevoie sa fie implicat intr-un astfel de proiect, daca nu este cap de afis.
Dupa mai multe tentative de a scoate in lume Polul Social, Petre Roman a anuntat ieri, dupa intalnirea cu Ion Iliescu si senatorul Razvan Theodorescu, ca o forma institutionalizata a proiectului de unificare a stangii ar putea prinde contur pe 3 mai. Potrivit lui Roman, la acea data initiatorii Polului se vor intalni cu partidele de stanga, pentru a vedea cine vrea sa se implice, din schema fiind excluse PRM si PIN, partidul lui Cozmin Gusa. Atat Roman, cat si Razvan Teodorescu au spus ca vad PSD ca facand parte din acest Pol, la fel si pe Mircea Geoana. La randul sau, senatorul Ion Iliescu a ajuns la concluzia, dupa discutia cu Theodorescu si Roman asupra Polului Social, ca PSD nu poate sa lipseasca din aceasta constructie, avand in vedere faptul ca este principalul partid de stanga. Intrebat care crede ca va fi atitudinea liderilor PSD fata de Polul social, Iliescu a raspuns: "Nu pot sa ignore asa ceva. Ar fi o copilarie din partea unui partid sa aiba pretentia, aroganta sa fie singurul exponent si sa ignore miscarea de stanga care se afirma si in alte forme". Pe de alta parte, Iliescu a spus ca la discutia mai larga din 3 mai pe marginea institutionalizarii Polului social se asteapta formarea unei platforme, a unui cadru de abordare comuna si a unui grup de initiativa care sa intretina aceasta actiune.
Geoana trateaza Polul cu refuz
Liderul pesedistilor Mircea Geoana a sustinut din nou ieri, cu o obstinatie demna de o cauza mai buna, ca PSD si numai el poate face o constructie politica si electorala pe zona de stanga. Geoana a vorbit din nou despre propriul proiect de unificare a zonei de stanga, care a ramas deocamdata la stadiul de idee in fasa, si s-a aratat interesat, copiind fidel modelul Roman- Iliescu, sa "stabileasca o serie de contacte si de colaborari mai structurate cu formatiuni politice, sindicale, organizatii neguvernamentale precum si cu "intelectualitatea de pe zona de stanga". Geoana a mai spus ca, in acord cu ceea ce a convenit la prima intalnire gazduita de Petre Roman privind dezbaterea asupra stangii romanesti, PSD va organiza la randul sau o a doua astfel de intalnire, pe 3 mai, adica exact in ziua in care Polul Social vrea sa faca ochi. "In ce priveste finalitatea politica si eventual electorala a unei astfel de constructii, acolo decizia revine in mod natural si exclusiv PSD", a insistat Geoana, caruia i-a venit ideea sa faca si el Pol Social imediat ce Roman si Iliescu au anuntat ca vor sa unifice stanga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.